Gezamenlijke realisatie bouwprojecten
Dennis Colart

Gezamenlijke realisatie bouwprojecten

Testimonial

Willemen Groep is als bouwaannemer gespecialiseerd in de realisatie van bouwprojecten, zowel groot als kleiner. Antonissen Projectontwikkeling doet regelmatig een beroep op het familiale Mechelse bouwbedrijf. Zo is er de recente samenwerking rond de projecten Nieuw Berchem en Steendok Kloosterstraat in Antwerpen.

Antonissen Projectontwikkeling is reeds vele jaren actief in de ontwikkeling van vastgoed. Het Antwerpse bedrijf deed voor het project Steendok een beroep op Willemen Groep. “Het project Steendok bestaat uit twee gebouwen op de Scheldestraat en de Kloosterstraat op het Antwerpse Zuid”, legt Nicolas Van Eupen van Antonissen uit. “Het nieuwbouwproject omvatte twaalf appartementen, twee commerciële ruimten en een ondergrondse parking.” Nadien volg­­de in A­ntwerpen nog het Cadixdok. Willemen realiseert voor Antonissen momenteel ook Canal View in Brussel. Het Releghem Business Park in Asse is intussen afgewerkt.

Ondanks de soms moeilijke relatie tussen ontwikkelaar en aannemer, verloopt de samenwerking tussen Willemen en Antonissen zeer aangenaam en constructief. “Vertrekkende van een basis, worden op cruciale momenten meetings ingepland tussen de bouwheer–architect en onze calculator om het dossier technisch te doorlopen”, legt Dennis Colart van Willemen Groep uit. “Zo komen we tot een eindresultaat zonder verrassingen voor de bouwheer. Hij kan zeker zijn van wat hij krijgt en de aannemer weet wat er van hem wordt verwacht.”

Projectontwikkeling met visie

Antonissen vertrekt van een duidelijk omlijnende visie op vastgoed, de locatie en de gehele stedenbouwkundige context.  “Onze ontwikkelingen voorzien een doordacht gebruik van materialen, een hedendaagse architectuur en moderne technieken”, zegt Van Eupen. “We hechten belang aan de inrichting van het privé- en het publiek domein zodat de eigentijdse woningen en appartementen in de omgeving passen. Zo vinden naast wonen, ook winkelen, werken, ontspannen en gemeenschapsvoorzieningen hun plaats in onze projecten.” De bedrijfsfilosofieën van beide bedrijven op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, service en grensverleggende visie hebben heel wat raakvlakken met elkaar.

Duurzame samenwerking

Willemen is voor Antonissen onlangs ook gestart met de bouw van het project Nieuw Berchem in Antwerpen. “Het betreft een residentiële ontwikkeling bestaande uit een volledig ondergrondse parkeergarage met plaats voor 67 auto’s en 58 ruime appartementen. Daarnaast bevindt zich centraal tussen de gebouwen een groene oase van rust, voorzien van een waterpartij.” De vertrouwens­relatie tussen Willemen Groep en Antonissen Projectontwikkeling zal ook in de toekomst ongetwijfeld tot prachtige realisaties leiden. “De manier van werken, de kwaliteit en de mensen, zijn ondertussen gekend”, besluit Colart. “Dit zorgt voor een ­geoliede machine.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels