Juweel uit het hart
Franz Huybrechts

Juweel uit het hart

De Tips

Naast het stellen van de vraag, is het kiezen van de perfecte verlovingsring wellicht één van de spannendste momenten in het leven van de schenker. Hoe vertaal je jouw liefde in de vorm van een verlovingsring? Franz Huybrechts van Huybrechts Juweliers uit Geel deelt met plezier zijn expertise met deze 5 tips.

1. Ken haar smaak

Bij het kiezen van een verlovingsring is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke smaak van je aanstaande. Is ze modern, romantisch, retro? Neem een kijkje in haar juwelencollectie of pols subtiel naar haar voorkeur. Twijfel je? Ga dan voor een traditioneel exemplaar. De klassieke solitair staat namelijk symbool voor die ene ware liefde. Zo wordt de ring die met volle overtuiging door jou werd geschonken, met dezelfde overtuiging door haar gedragen.

2. Denk op lange termijn

Hou er rekening mee dat er een grote emotionele waarde aan de ring verbonden is. Je toekomstige zal deze ring dagelijks dragen en dat jarenlang. Wil je dat ze binnen 20 jaar nog steeds met de ring loopt te pronken? Dan moet je investeren op lange termijn. Kies voor een gouden ring met een diamanten steen. Dat zijn slijtvaste materialen die de tand destijds probleemloos doorstaan. Dat betekent natuurlijk wel dat je een ruimer budget dient te voorzien.

3. Speel het slim

Heb je een beperkt budget? Dan kun je alsnog een prachtige verlovingsring schenken. Wij raden aan om te opteren voor een bescheiden centrale steen die omringd wordt door kleinere diamantjes. Dat is een budgetvriendelijke optie die de ring een charmante uitstraling geeft. Kies in dit geval voor witgoud. Witgoud accentueert namelijk de fonkeling en helderheid van de diamant zodat deze extra in het oog springt.

4. Het belang van de zetting

Wat je zeker niet mag vergeten is dat de zetting van de steen van belang is. De zetting bepaalt mee de uitstraling van de ring. De kastzetting en klauwzetting zijn de meest klassieke vormen. Bij een kastzetting wordt de diamant als het ware in een gouden kastje gezet waardoor enkel de bovenkant zichtbaar is. Je hebt minder fonkeling, maar de steen toont groter. De klauwzetting accentueert dan weer de fonkeling van de steen. Wil je dat de verlovingsring en de trouwring samen gedragen kunnen worden? Dan moet je kiezen voor een ontwerp waarbij de centrale diamant hoog genoeg geplaatst is zodat de trouwring eronder gedragen kan worden.

5. De grootte telt

Heb je een ontwerp gekozen? Dan moet je nog zien dat je de ring op de juiste maat laat maken. Je neemt best een ring mee uit haar collectie, maar let er op dat het een ring is die ze rond haar ringvinger draagt. Moest nu blijken dat je de maat niet correct hebt ingeschat dan zorgen we gratis voor de nodige aanpassingen. Ook indien het ontwerp tegenvalt, kun je bij ons uitzonderlijk de ring ruilen voor een exemplaar dat wel naar haar zin is.  

Ring gekozen? Dan is de rest aan jou. Maak van je aanzoek een onvergetelijke moment. Wij wensen jullie alvast een bijzonder mooie toekomst samen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels