Metaal met een plus
Wim Van de Putte FE+

Metaal met een plus

FE+

De afgelopen tien jaar heeft FE+ haar strepen meer dan verdiend in de metaalindustrie. Het bedrijf uit Olen produceert zowel serie- als maatwerk voor nagenoeg alle sectoren. Wat de onderneming uniek maakt? Vooruitstrevende software, stabiele prijszettingen en een uitmuntende kwaliteit die alle FE+ medewerkers dagelijks nastreven.

FE+ is opgericht in april 2006 onder de vleugels van Laborex, een machinebouwer die totaaloplossingen biedt voor industriële reinigingen. In de beginjaren produceerde FE+ voornamelijk metalen onderdelen voor het moederbedrijf. “De afzetmarkt is snel gegroeid en vandaag zijn we actief voor nagenoeg alle sectoren. We zijn gespecialiseerd in metaal- en plaatbewerking, lasersnijwerk, laswerken en constructie”, zegt zaakvoerder Wim Van de Putte. “We produceren zowel onderdelen als afgewerkte producten. Niet enkel in serie maar ook op maat. Van roosters en trechters voor de voedingsindustrie tot trapwangen, straatmeubilair en onderdelen voor de windmolenindustrie.”

Atypische offertes

FE+ produceert op basis van ingestuurde technische tekeningen én kan desgewenst ook zelf engineeren. Om de productietijd te versnellen, heeft FE+ een uniek softwarepakket. “Offertes opstellen is een tijdrovende klus. Dat probleem hebben we getackeld via een softwaresysteem dat heel open en transparant de nodige materiaalkosten en handlingstijd berekent terwijl we produceren”, zo verduidelijkt Wim Van de Putte. “Hierdoor kunnen we de levertermijnen fors inkorten. Nieuwe klanten krijgen uiteraard een offerte vooraleer ze een order plaatsen, maar voor repeterend werk is deze software echt dé meerwaarde. Een offerte maken is veelal duurder dan werken in nacalculatie. Door de calculatiekost te drukken en héél transparante tarieven te hanteren, garanderen we ook stabiele prijzen. Om de klant nog sneller te bedienen, worden repeterende stukken ’s nachts en onbemand gesneden via onze Trumph-lasersnijmachine. Dat komt niet alleen de timing maar ook het budget ten goede waardoor we een win-winsituatie bekomen voor beide partijen.”

ISO 9001

Om ‘best-in-class’ te blijven, investeert FE+ fors in geavanceerde machines en software. Daarnaast werkt het bedrijf uitsluitend met gecertificeerde leveranciers. “Onlangs hebben we een nieuwe LVD plooibank en een ‘time saving’ machine aangekocht. Deze laatste is een machine die alle zijkanten van een onderdeel schuurt waardoor coatings veel beter hechten en zijkanten minder kwetsbaar zijn. Bij FE+ gaat elk onderdeel standaard door deze machine”, zegt Wim Van de Putte. “Kwaliteit is nu eenmaal onze topprioriteit. We zijn dan ook ontzettend fier om te melden dat we vanaf eind 2016 onze ISO 9001 normering hebben.”

FE+

Hagelberg 15
Industriezone 3 ‘De Heze’
2250 Olen

T. 014 28 38 10
F. 014 28 38 11

info@feplus.be
www.feplus.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels