Vicky Waldukat
Vicky Waldukat Novid

Vicky Waldukat

Stercke vrouwen

Vicky Waldukat voelde al vrij vroeg aan dat ze een eigen zaak wilde beginnen. Samen met Wouter, haar privé- en zakenpartner, stampte ze 13 jaar geleden Novid uit de grond: een team van audiovisuele specialisten die voor een breed gamma van klanten kwalitatieve audiovisuele technologie en dienstverlening leveren. Ondernemerschap zit in haar genen.

“Ik ben net zesenveertig geworden en voel me meer dan ooit echt mezelf. Vooral op professioneel vlak dan. In tegenstelling tot tien jaar geleden kan ik meer van mijn eigenheid in het bedrijf steken. De drang om mezelf te bewijzen aan de rest van de wereld is er niet meer. Ik volg mijn buikgevoel en blijf trouw aan mezelf. Dat maakt het des te plezanter.”

Trots?

“Novid heeft een rebranding gekregen als gevolg van onze persoonlijke groei. Zowel Wouter als ikzelf zijn dichter bij onze eigen kern gekomen en we wilden dat laten uitstralen naar de buitenwereld toe. We hebben onderzocht hoe ons bedrijf door de markt geperci­pieerd werd en op basis daarvan hebben wij het verhaal van Novid herschreven. We wilden dat onze klanten, partners en concurrenten ons waarnemen zoals wij onszelf zien. Het is dan ook fantastisch te mogen ervaren dat we daarin geslaagd zijn.”

Visie en aanpak?

“Wij werken hard aan een gezonde en aangename werkcultuur voor iedereen. Je werkt met plezier voor je eigen bedrijf, maar je wilt ergens ook dat je medewerkers graag voor je werken. Dat is eigen aan Novid. Maar we zijn ons ervan bewust dat het lang niet overal een evidentie is. Zo zijn wij twee jaar geleden een samenwerking gestart met een externe coach. Onze medewerkers krijgen de coaching als extra pakket en kunnen deze invullen naar wens. Ze kunnen werken aan punten die voor hen belangrijk zijn en dat zowel professioneel als privé.”

Maken vrouwen het verschil?

“Wat je in deze maatschappij nog steeds ervaart, is dat je als vrouw je mannetje moet kunnen staan. Ik vind het juist heel waardevol om als het ware je vrouwtje te staan binnen een organisatie. Wij zouden onze vrouwelijke capaciteiten en talenten bewuster moeten inzetten omdat die zowel op zichzelf als in combinatie met het strijdvaardige mannelijke karakter erg waardevol zijn.”

Combinatie?

“De grens tussen werk en privé? Of je nu zelfstandige of werknemer bent, eens thuis bij je partner heeft iedereen de behoefte om zijn verhaal te doen. En dat is bij ons niet anders. In ons geval zitten wij samen in hetzelfde verhaal waardoor je elkaar kunt bijsturen en steunen waar nodig. Wij ervaren dat niet als een probleem, we zijn ons goed bewust van onze grenzen. Zo bespreken we geen HR-problematiek in bed. Dat is niet zo romantisch (lacht).”

Tips?

“Vertrouwen hebben in jezelf is zeer belangrijk. Besef ook dat je het niet alleen hoeft te doen. Omring je  met mensen die respect hebben voor jou en jouw verhaal en die je kunnen bijstaan waar nodig. Vergeet niet wie je bent en blijf investeren in de dingen die je graag doet in je vrije tijd. Dat geeft je de zuurstof die je nodig hebt om er elke dag te staan.”.

Je leeft vandaag, niet gisteren of morgen.
Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels