Veerle Thuy
Veerle Thuy

Veerle Thuy

Stercke vrouwen

… stapte enkele jaren geleden in de voetstappen van haar vader aan het hoofd van garage Thuy, een familiebedrijf dat drie vestigingen heeft in het Antwerpse en de merken Audi, Volkswagen en Skoda verdeeld. Van kindsbeen af behoorde Veerle als het ware bij het meubilair van de garage. Toch was de stap naar gedelegeerd bestuurder een grote aanpassing voor haar vader en sommige personeelsleden. Inmiddels heeft ze haar plekje aan het hoofd van het bedrijf stevig ingenomen en haar stempel gedrukt.

“Ik ben geboren en getogen in de vestiging in Deurne”, vertelt Veerle. “Ik ben misschien niet de typische vrouw: ik ben zeer avontuurlijk en speelde als kind al liever met autootjes dan met poppen. Ik was vrij jongensachtig, hield van ravotten en ben in de garage opgegroeid. Toen ik pas aan het hoofd van de groep stond, had vooral mijn vader het moeilijk om de dingen los te laten. Het feit dat ik een vrouw was, had daar minder mee te maken. Intussen ben ik in de functie van gedelegeerd bestuurder gegroeid, vindt iedereen het normaal en word ik aanvaard door alles en iedereen.”

Visie en aanpak?

“Organisatie, coördinatie en planning zijn mijn sterke punten. De vakantieregeling bijvoorbeeld wordt bij ons perfect geregeld zodat alles duidelijk is voor iedereen en er achteraf geen discussie meer is. Iedereen heeft een duidelijke taakverdeling, ik kan goed loslaten en vertrouw erop dat de teamleiders hun opdracht goed doen. Voor mij zou het niet praktisch zijn om als een soort van alleenheerser elk elementje van ons bedrijf nogmaals te moeten controleren, dan blijft er geen tijd meer voor mijn eigenlijke werk. Vrouwen kijken volgens mij ook meer naar de mens achter de werknemer. Wij zijn een familiebedrijf en ik vind het wederzijds respect binnen het personeel enorm belangrijk. Leren omgaan met de verschillende facetten van medewerkers maakt een groot verschil. Mensen zetten zich beter in als ze zich goed voelen in de groep waarin ze werken. Zorg dat je je mensen meehebt bij elke stap die je zet als bedrijf.”

Zorg dat je je mensen meehebt bij elke stap die je zet als bedrijf. 

Combinatie gezinsleven?

“Ik doe mijn job heel graag, maar mijn bed staat hier niet. Ik heb drie kinderen en als ik bij de kinderen ben, ben ik er echt voor hen. Dat kan door een goede planning. Als je een moederkloek bent, dan lukt zoiets niet. Ik laat niet onmiddellijk alles vallen als een van mijn kinderen overdag ziek wordt op school, ik los dat anders op. De kinderen zijn ook heel zelfstandig, zij trekken goed hun plan.”

Trots?

“Ik ben enorm trots op de opstart van Skoda in Kontich in 2009. Ik ben voor dat project in de bres gesprongen en heb het volop gesteund. Ik heb het idee verdedigd bij de invoerder en het bleek een schot in de roos. We zijn in 2009 gestart in een huurgebouw, maar hebben ondertussen een nieuwbouw gezet en staan met die vestiging op de eerste plaats qua kwaliteit, verkoop en naverkoop in de provincie. Ik volg vaak mijn buikgevoel en kijk verder dan de ratio en hier was dat een juiste inschatting.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels