Denise van der Weyden
Denise van der Weyden

Denise van der Weyden

Stercke Vrouwen

Denise van der Weyden is 24 jaar geleden mee in het schoonmaakbedrijf van haar vader gestapt. Vijftien jaar later staat zij als stercke vrouw aan het roer van Brasschaat Cleaning. “Om goed te kunnen samenwerken moet je goed kunnen communiceren met elkaar. En laat communicatie nu juist mijn superkracht zijn!”

Je merkt het meteen: Denise is een gepassioneerde ondernemer met een hart voor mensen. “Ik ben heel graag met mensen bezig, het geeft me energie. Daarom zet ik sterk in op People Management. Ik wil dat mijn medewerkers met veel zin en passie komen werken. Dat is positief voor de sfeer op de werkvloer, maar het vertaalt zich ook in de attitude naar de klanten toe.”

Trots?

“Ik ben trots dat we dit jaar ons 25-jarig bestaan vieren. En dat de klanten en medewerkers waarmee we gestart zijn nog steeds met en voor ons werken. Ik steek veel tijd en energie in onze mensen en het is fijn te mogen ervaren dat ze graag voor ons werken. Ze weten dat ze op mij kunnen rekenen, niet alleen als baas, maar ook als collega op de werkvloer. Er heerst een wederzijds respect voor elkaars inzet.”

Visie en aanpak?

“We willen eigenlijk blijven verder werken zoals we vandaag bezig zijn. We streven daarbij een stabiele groei na zodat ik dicht bij onze medewerkers en onze klanten kan blijven staan. Persoonlijk contact is immers heel belangrijk voor mij. Dat stelt mij in staat om snel te schakelen bij problemen of vragen. Dat persoonlijke, dynamische en flexibele karakter van Brasschaat Cleaning wil ik graag blijven behouden.”

Maken vrouwen het verschil?

“Ja. Vanuit mijn ervaring merk ik dat vrouwen gevoelsmatiger zijn. Mannen zullen sneller rationeel problemen oplossen terwijl vrouwen geneigd zijn om eerst te luisteren naar wat er speelt bij de persoon in kwestie. De focus ligt bij ons dus meer op de mens dan op het probleem. Deze andere manier van redeneren heeft zeker zijn voordelen, vooral op het vlak van People Management.”

Omring jezelf met de juiste mensen

Combinatie?

“Naast CEO, ben ik moeder van drie kinderen en echtgenote. De balans zoeken tussen werk en privé is soms moeilijk. Het is cruciaal om je op beide fronten te laten omringen door de juiste mensen. Op mijn werk kan ik rekenen op mijn medewerkers en thuis doe ik beroep op mensen die mij bijstaan in mijn huishoudelijke taken. Zo kan ik mij volledig concentreren op mijn gezin. Mijn echtgenoot is ook zelfstandige, wij zitten thuis dus met twee hardwerkende partners. Naast tijd voor het gezin, moeten we ook tijd maken voor elkaar. We proberen ervoor te zorgen dat we toch minstens één keer per week tijd samen doorbrengen. En dan mag ik natuurlijk mezelf ook niet vergeten. Voor mij is ‘me-time’ heel belangrijk om mezelf niet te verliezen.” 

Tips?

"Omring jezelf met de juiste mensen. Dat is iets wat ik van mijn vader geleerd heb. Daarnaast mag je als ondernemer de moed niet laten zakken en moet je blijven volharden in je ideeën. Elke fout die je maakt en elke moeilijkheid die je tegenkomt, daar leer je een waardevolle les uit.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels