Een zaak in topvorm
Gert Vanaken, Katti Frederickx, Achmed Ghozzi

Een zaak in topvorm

Testimonial - Schevenels

Naast een vestiging in Hasselt en eentje in Rillaar opende XL Mode in september een derde winkel in Scherpenheuvel. Zaakvoerder Katti Frederickx en echtgenoot Ahmed Ghozzi gingen met Schevenels Project Interieurs uit Heusden-Zolder in zee om de gloednieuwe winkel in topvorm te krijgen.

Katti Frederickx en Ahmed Ghozzi startten in mei van dit jaar met de bouw van een nieuwe winkel in Scherpenheuvel. Amper vier maanden later – op 2 september 2016 – volgde de openingsreceptie. “We wilden van deze vestiging een echt pareltje maken”, zegt Katti Frederickx. “Net daarom ging ik op zoek naar een interieurspecialist. Veel tijd was er echter niet. Ik liet me bijstaan door Google en ging op zoek naar professionele interieurbouwers uit de buurt. Niet veel later volgde een eerste gesprek met Gert Vanaken van Schevenels Project Interieurs.”

Aftasten

“Katti zit al jaren in de sector en weet hoe ze een winkel moet inrichten”, zegt Gert Vanaken, salesmanager bij Schevenels Project Interieurs. “Haar beroepservaring en onze knowhow op het vlak van interieur, materialen en inrichting heeft op korte termijn tot een erg mooi resultaat geleid.” In eerste instantie volgde er een aftastend gesprek. “We hebben toen voornamelijk geluisterd naar de noden en verwachtingen van Katti en Ahmed. Daaruit bleek dat ze al wel een idee hadden over de stijl. Katti en Ahmed wilden een ruwe, industriële look in combinatie met enkele warme elementen die voor een aangename sfeer en unieke beleving zorgden. Ze lieten me een deurtje van een eiken kast met strakke metalen greep zien. Dat was het vertrekpunt: robuust staal in combinatie met warm hout.”

De klik was er

Tijdens een tweede afspraak volgde een basisvoorstel met grondplan en suggesties voor de materialen. “Het eerste concept zat eigenlijk al meteen goed”, zegt Katti Frederickx. “Het was duidelijk dat de mensen van Schevenels Project Interieurs geluisterd hadden naar onze wensen. We zaten op dezelfde golflengte en de klik was er. We hebben hier en daar nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd om het budget beter af te lijnen en niet veel later volgde onze ‘go’.”

In eigen atelier

Veel tijd om te lanterfanten was er niet. Tussen het eerste ontwerp en de oplevering zat amper twee maanden. Dat kon omdat er erg snel geschakeld werd tussen beide partijen. Om tijd te winnen, hebben de schrijnwerkers van Schevenels Project Interieurs zoveel mogelijk in eigen atelier geproduceerd en gemonteerd. “Na het bouwverlof hebben we welgeteld negen werkdagen op de werf gespendeerd”, verduidelijkt Gert Vanaken. “Er waren nog wat andere aannemers aan de slag maar we hebben alles redelijk vlot kunnen plaatsen. Tussendoor hebben we zelfs nog advies gegeven voor een lichtstudie.”

Fraai resultaat

Wie vandaag bij XL Mode in Scherpenheuvel binnenstapt, merkt onmiddellijk de centrale zwarte, metalen rek met eiken leggers op. “Dat is de meterslange eyecatcher van de winkel. De koude, industriële look van de betonvloer geven we warmte en sfeer met een toonbank van ruwe eiken planken. En achteraan in de winkel vind je de eiken kast met metalen grepen terug”, legt Gert Vanaken uit. 

Aanrader

Katti en Ahmed zijn erg enthousiast over de samenwerking met Schevenels Project Interieurs. “Het was prettig om tijdens het hele proces slechts één aanspreekpunt te hebben”, legt Ahmed Ghozzi uit. “De reacties van de klanten zijn ook erg lovend. Dan weet je dat je de juiste keuze gemaakt hebt. Het eindresultaat zie je immers pas echt als alle rekken gevuld zijn, de accessoires op de juiste plek staan en de verlichting op punt staat. Het was door de krappe deadline een kortstondige samenwerking, maar wel eentje waar we helemaal achter staan. Schevenels Project Interieurs heeft verwezenlijkt wat wij in ons hoofd hadden.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels