Waarom professionele hulp bij het onderhouden van uw bedrijf?

Waarom professionele hulp bij het onderhouden van uw bedrijf?

Vraag en antwoord - Crown Cleaning

Onderhoud en schoonmaak verdient een professionele benadering. Bedrijven en kmo’s werken daarom meestal met eigen onderhoudspersoneel of spreken een professionele firma aan. Ze kopen onderhoudsproducten aan in grootwarenhuizen, of kiezen voor het professionele gamma van producten. Is het één beter of slechter dan het andere? Ja en neen.

Onderhoudsproducten en -materiaal

Tegenwoordig zijn er heel wat professionele merken op de markt die zich bezig houden met de ontwikkeling van onderhoudsproducten voor verschillende toepassingen. Eén van de grote voordelen die deze gespecialiseerde producten hebben tegenover de producten van grootwarenhuizen, is dat ze uitvoerig getest zijn op materiaalverdraagzaamheid. Daarnaast zijn ze ook zeer zuinig in gebruik wegens de hoge concentratie van werkende stoffen. Het product dat u gekocht heeft in een grootwarenhuis is misschien beterkoop, maar het verbruik ligt veel hoger, waardoor de eindafrekening helemaal anders kan uitdraaien.

Onderhoud door eigen personeel vs onderhoudsbedrijf

Er is zeker niets mis met het werken met eigen onderhoudspersoneel indien u deze groep van medewerkers ook de nodige aandacht schenkt. Meer en meer bedrijven die eigen onderhoudspersoneel in dienst hebben, doen daarom periodiek beroep op een extern bedrijf (consultant) om deze mensen de nodige begeleiding te geven. Zij kunnen ook instaan voor externe en onafhankelijke inspecties waarvan de resultaten kunnen gebruikt worden in evaluaties, trainingen in poetstechnieken, … .

Werken met eigen personeel is niet altijd goedkoper. Indien u kiest voor een professioneel onderhoudsbedrijf, draagt dit het volledige risico en kosten zoals loonkosten, verzekeringen, gewaarborgde lonen, vorming, … .

Constante begeleiding van onderhoudspersoneel, opvolgen van de nieuwste producten en onderhoudstechnieken, kwaliteit, flexibiliteit en correcte communicatie zijn sleutel­woorden van een professioneel onderhoudsbedrijf.

Wilfried Mathys Wilfried Mathys, zaakvoerder van schoonmaakbedrijf Crown-Cleaning zet het verschil tussen schoonmaak in eigen beheer en uitbesteding op een rijtje.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels