Wederzijds vertrouwen zorgt voor lange relatie
Gert Arras, Rik Pauls

Wederzijds vertrouwen zorgt voor lange relatie

Testimonial - QFK & Pauls Convoy Service

Met Quaest Fiduciaire Kempen uit Westerlo spitst zaakvoerder Gert Arras zich toe op boekhouding en fiscaliteit. Pauls Convoy Service, het bedrijf van Rik Pauls, gespecialiseerd in alle admini­stratie en organisatie van uitzonderlijk transport, is al jaar en dag klant. “Het is een totaalpakket. Eén partner waar je voor alles terecht kan”, luidt het.

Toen Rik Pauls 20 jaar geleden zijn zakenpartner uitkocht, was hij weinig vertrouwd met de boekhouding van zijn eigen bedrijf. “Bij het zoeken naar een nieuwe boekhouder had ik twee voorwaarden: deze keer zelf zicht hebben op de boekhouding en steeds open kaart spelen, zowel in goede als minder goede periodes”, vertelt Pauls. “En dan ben ik hier 20 jaar geleden komen aankloppen.”

Door de goede contacten die Gert Arras in het verleden opbouwde, hebben de twee elkaar ontmoet. “Met de bemiddelaar die toen de overdracht van de aandelen had begeleid, hadden wij een goed contact en die heeft ons toen aan mekaar voorgesteld.” Een samenwerking die tot op vandaag blijft duren.

Onderscheiden door mee te denken

“Boekhouden kan elke boekhouder of accountant. Ik ben van mening dat je je moet onderscheiden en een meerwaarde moet kunnen bieden”, licht Gert Arras toe. “Wij spelen in op de problemen waar ondernemers dagelijks mee kampen, zowel financieel als organisatorisch. Naast onze klassieke taken, fungeren wij als een klankbord en coach voor de ondernemer.” Een belangrijk uitgangspunt voor het bedrijf uit Westerlo is het hanteren van een open en directe communicatie. Tijdens periodes van groei, maar zeker ook in mindere periodes. “In plaats van met de vinger te wijzen, zoeken wij oplossingen.”

Het zijn ook die zaken die geapprecieerd worden door de klanten van Quaest Fiduciaire Kempen. “Door de jaren heen hebben wij een zakelijke relatie opgebouwd, waarbij je weet dat je alles aan elkaar kan vertellen”, bekent Pauls. “Het is belangrijk dat je gaat ventileren, dat je jezelf kan zijn en samen een oplossing kan zoeken. Maar je moet ook stappen verder zetten en die realiseren. Op het moment dat het goed gaat, heb je dan al snel iemand nodig zoals Gert, die je met beide voeten op de grond houdt. Want eerlijk: kleine én grote ondernemers gaan soms zweven.”

‘If you pay peanuts, you get monkeys’

De waaier aan diensten die QFK aanbiedt, kent natuurlijk zijn prijs. “Wij zijn zeker niet de goedkoopste, maar zitten ook niet in het hoogste segment”, geeft Arras toe. Rik Pauls gaat mee in dat verhaal: “Sommige ondernemers schuimen de markt af om het goedkoopste te vinden, maar dan kom je dikwijls bedrogen uit. Goedkoop is zeker niet het beste. Het duurste ook niet. Ik zit goed waar ik zit. Een totaalpakket. Eén partner waar je voor alles terecht kan. Na 20 jaar zie ik nog steeds niet in waarom ik zou moeten veranderen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels