De alternatieve insteek
Jos Dejongh

De alternatieve insteek

Regio: Noorderkempen

Business Club Noorderkempen richt zich voornamelijk op ondernemers, bedrijfsleiders, zaakvoerders, bestuurders, managers, kaderleden en vrije beroepen actief in de regio Noorderkempen (Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Brecht, Stabroek). Zes maal per jaar is de Business Club gastheer voor klinkende namen uit diverse sectoren. Naast deze zes sessies worden er enkele bedrijfsuitstappen gepland naar interessante bedrijven in de streek.

“BC Noorderkempen is opgericht als een vereniging om ondernemers een gezellige, informatieve avond te bezorgen”, opent Jos Dejongh, bestuurslid van BC Noorderkempen. “Ook netwerking maakt hiervan deel uit. Wij gaan heel breed en iedereen is welkom. We zijn vooral ook een zeer toegankelijke club met weinig restricties. Op jaarbasis bedraagt het lidgeld 225 euro.”

Van Paul Hauspie tot Pascale Naessens

“Sommige bedrijfsclubs focussen op thema’s als verzekeringen, belastingen of investeringen. Dat is niet onze insteek. Als ondernemers zijn we al dag in, dag uit bezig met onze zaak. Wij hebben dan ook niet meer de behoefte om nog eens over onze business informatieavonden te organiseren. Daarvoor is aanbod genoeg op de markt. Wij kiezen voor meer ‘ludieke’ onderwerpen en maken er een erezaak van om telkens een gerenommeerde, boeiende spreker uit te nodigen die iets te vertellen heeft. Het is niet altijd even gemakkelijk om sprekers te vinden maar dankzij ons uitgebreid netwerk slagen wij hier toch nog steeds in. 

De afgelopen jaren hebben wij op dat vlak een rijk ‘palmares’ opgebouwd. De sprekers komen uit diverse sectoren: media, politiek, bedrijfsleven, filmindustrie, gastronomie, wetenschappen, enz. Zo waren wij gastheer voor onder meer Rudi Vranckx, Pascale Naessens, Jan Verheyen, Bart De Smet, Bruno Segers, Paul Hauspie, Kris Verburgh, Leo Tindemans, Erik Van Looy, Karel Vinck, Kris Peeters, Martin Heylen, enz. De laatste gastspreker in 2016 is Murielle Scheire. Naast haar eigenzinnige, excentrieke visie op de modewereld zal ze het ook hebben over haar manier van ondernemen die te maken heeft met duurzaamheid.”

Sportieve sprekers

“Ieder jaar nodigen we ook één of twee (ex-)sporters uit. Enkele namen hierbij waren Steven Martens, Paul Van den Bosch, Adrie Van Der Poel, Patrick Lefevere en Marc Herremans. Dit voorjaar kregen we Sven Nys over de vloer, slechts twee dagen na zijn allerlaatste veldrit. Met een interview, beelden en commentaar kregen onze leden een kijk op wat Nys denkt te zullen doen de volgende jaren.”

Burgemeestersdebat

“Hoewel we volkomen apolitiek opereren verdient het burgemeestersdebat zeker een aparte vermelding. Wij organiseren dit debat met de burgemeesters uit de regio en dit vindt telkens plaats in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op bezoek bij het Ballet van Vlaanderen

“Voorts staat er ieder jaar een bedrijfsuitstap op het programma. Zo deden we dit jaar een exclusief en uitzonderlijk bedrijfsbezoek bij het Ballet van Vlaanderen in Antwerpen. Eén van onze leden is kinesist bij het Ballet. Wij werden meegenomen achter de schermen en mochten een repetitie bijwonen. Andere bedrijfsbezoeken vonden onder meer plaats bij Iko Enertherm, Polylak, Bank van Breda en Ipsam.”

We bestaan nu 21 jaar en zijn springlevend.

Verjonging bestuur 

“De Noorderkempen is een zeer bedrijvige regio met volop mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Net als in andere regio’s is er één belangrijk pijnpunt: de mobiliteit. Als vereniging hebben wij zeker een meerwaarde in de streek. We bestaan nu 21 jaar en zijn nog steeds springlevend. Wij tellen momenteel circa 150 leden en dat aantal groeit nog. 

Het bestuur bestaat uit tien leden die de activiteiten evalueren en nieuwe bijeenkomsten voorbereiden. Naast acht mannen maken ook twee vrouwen deel uit van het bestuur. Onlangs kregen we versterking van radiopresentatrice Christel Van Dyck. Ondertussen zoeken we wel naar een verjonging van het bestuur. Kandidaten die zich aangetrokken voelen om de activiteiten van BC Noorderkempen verder vorm te geven, zijn van harte welkom,” besluit Jos Dejongh.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels