Isolerende mortel op basis van EPS ipv PUR?
Stephan Peeters Applis

Isolerende mortel op basis van EPS ipv PUR?

Vraag en Antwoord - Applis

Wij werken bij Applis al meer dan 30 jaar met gerecycleerde EPS. Het voordeel van EPS is dat dit ­pro­­duct altijd beschikbaar is en veel gebruiks- en milieuvriendelijker is dan PUR.

Ondanks het feit dat gespoten PUR een betere lambdawaarde heeft dan gespoten EPS  (0.03W/mK t.o.v. 0.042W/mK) blijft PUR een zeer ongezond en milieuonvriendelijk product. Applis zorgt er bovendien voor dat er jaarlijks 60 miljoen liter EPS uit de verbrandingsovens blijft.

De voordelen van onze Fim-producten zijn dat we zelf voor de aanvoer van het product zorgen, alles wordt in eigen beheer uitgevoerd en gecontroleerd en gecertifieerd door de BCCA.

De druksterkte van onze Fim-producten ligt aanzienlijk hoger dan die van PUR, wat resulteert in een zeer sterke doch lichtgewicht isolerende mortel. Dat maakt dat ze ideaal zijn om verdiepingen en daken te isoleren.

EPS mortel is niet brandbaar en geeft geen giftige dampen af.

Na een droogtijd van 3 dagen zijn onze EPS-mortels uitgehard, klaar voor verdere afwerking of voor het plaatsen van vloerverwarming. EPS-mortels zijn ideaal voor het wegwerken van leidingen: ze worden volledig omhuld, waardoor de isolatiewaarde gegarandeerd blijft.

Door te isoleren met een EPS-mortel kan je tot 21% aan energiekosten besparen.

Deze expertise werd aangeboden door Applis

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels