Katleen Vander Veken
Katleen Vander Veken

Katleen Vander Veken

Volstreckt

Als uitsmijter leggen we een Antwerpse ondernemer drie volstrekte out-of-the-box vragen voor. Ter inspiratie, lering én vermaak. Cargo Service uit Kalmthout is een ervaren carrosseriebedrijf dat inzet op een persoonlijke aanpak. Als bestuurslid van de beroepsfederatie Traxio verdedigt Katleen ook de belangen van haar collega's carrosserie opbouwers.

Belangrijkste moment in je loopbaan?

De bouw van en de verhuis naar ons nieuw bedrijfspand in januari 2016. Er is enorm veel energie in gekropen, maar vanaf dat moment heb ik mijn eigen accent in dit bedrijf kunnen leggen. Een modern en professioneel goed uitgerust gebouw, in combinatie met de ligging in een mooie en goed bereikbare industriezone “Bosduin” creëert een zekere dynamiek en mogelijkheden.

 

Ultieme starterstip?

Als ik ’s morgens heel vroeg de industriezone binnenrijd, zijn er al veel collega-zaakvoerders aan het werk en ’s avonds zijn zij ook meestal de laatsten. Zelfstandig zijn is hard werken, maar dat is voor iedereen zo. Laat je goed omringen door de juiste mensen. Dat kan gaan van een externe boekhouder tot je naaste medewerkers. Vraag hulp en laat je goed informeren via andere ondernemers, via de overheid, beroepsfederaties of zelfstandigenorganisaties. Een tegenslag komt iedereen wel eens tegen, maar trek daar de nodige lessen uit en ga door!

In welke totaal andere business nog opnieuw starten?

Ik hou van bewegen en sociale contacten, er waren bijgevolg verschillende alternatieven voor een plan B: kinesist, sportleerkracht of politie op de fiets, … Tijdens mijn studies heb ik de lerarenopleiding gevolgd. Ik sluit bijgevolg niet uit dat ik op het einde van mijn loopbaan nog les wil geven, maar dan eerder als gastdocent om mijn professionele ervaringen met de studenten te delen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels