Een zorgeloze zakenreis?
Arjan van der Leeden Vraag & Antwoord - ATPI

Een zorgeloze zakenreis?

Vraag & Antwoord - ATPI

Het boeken van een zakenreis is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. Maar toch is het veiliger en voordeliger om de organisatie ervan uit te besteden aan een zakenreis­agent die u alle zorgen uit handen neemt. Hij heeft immers een uitstekend beeld van wat ondernemingen en zakenmensen ­wensen. Onvoorziene omstandigheden, omboekingen, een gemiste aansluiting, … kunnen uw zakentrip bederven. Een ervaren zakenreisagent kan 24/7 snel een ­oplossing brengen bij onvoorziene omstandigheden.

Wat verlangen bedrijven van hun zakenreisagent?

Veilig, comfortabel en voordelig geregeld: dat zijn de voornaamste eisen die worden gesteld. Een goede zakenreis­agent gaat proactief te werk en neemt alle reisvoorbereidingen voor zijn rekening. Bedrijven kunnen kiezen uit een online tool of een full service voor het boeken van tickets, transfers en hotels, reservatie van een huurauto, aanvragen van visa, nagaan van parkeerfaciliteiten in de luchthaven, enz. Nieuwe technologieën laten ­bedrijven toe om hun medewerkers overal te traceren wat belangrijk kan zijn in het geval van een onverwachte calamiteit.

‘Glocaal’ is een nieuwe trend in de reiswereld: wat houdt dit precies?

‘Glocaal’ combineert het beste uit twee werelden: persoonlijke aandacht en kennis van de globale reiswereld. Voor de organisatie van uw zakenreis werkt u best samen met een lokale zakenreisagent ‘om de hoek’ die zweert bij een persoonlijke aanpak. U kan er steeds terugvallen op een vaste contactpersoon die oprecht betrokken is. Tegelijkertijd is uw lokale zakenreisagent volledig op de hoogte van ingewikkelde reisprocedures zowel in als buiten Europa.

Welke meerwaarde kan een zakenreisagent nog bieden?

Dankzij managementrapportages krijgen bedrijven inzicht in de totale kosten van hun zakentrips. Door ervaring in het uitzoeken van combinaties en routes kan een zakenreisagent bedrijven adviseren over de voordeligste tarieven en over de organisatie van uw zakenreis in de breedste zin van het woord.

Beantwoord door ATPI Belgium

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels