Financiële <br>raadgevers
Koen Kortleven, Tessy Geeraerts
& Ben Mermans
IBA

Financiële
raadgevers

IBA Integraal Bedrijfsadvies

IBA Integraal Bedrijfsadvies verleent vanuit een goed gevoerde boekhouding gericht advies. Het boekhoudkantoor uit Westerlo stelt daarbij klanten centraal om zijn rol van financieel directeur zo goed mogelijk te vervullen. “Wij verzorgen hun boekhouding en fiscale verplichtingen zodat zij zich zorgeloos op hun activiteiten kunnen concentreren”, zegt medevennoot Ben Mermans.

IBA Integraal Bedrijfsadvies werd in 1989 opgericht door Staf Geuns. Het voorbije decennium evolueerde het bedrijf naar een nieuwe aandeelhoudersstructuur en staan Ben Mermans, Koen Kortleven, Nicolas Olivier en Tessy Geeraerts aan het roer. Met een team van 17 geëngageerde medewerkers zetten ze alles op alles voor hun klanten. “Door kort op de bal te spelen, slagen we erin het boekhoudkundige proces goed te laten verlopen. Dat stelt ons in staat om de klant bij belangrijke beslissingen meteen met raad bij te staan. We beschouwen die adviesverlening zelfs even belangrijk als het fiscale aspect. Daarom werken we ook samen met andere partners zoals banken, verzekeringsmakelaars en advocaten. Het geeft ons de mogelijkheid om onze bedrijfsfilosofie volledig uit te dragen en de klant voortdurend in een luxepositie te plaatsen.”

Organische groei

Belangrijke schakel zijn de medewerkers die binnen het bedrijf tal van groeimogelijkheden hebben. “Startende collega’s krijgen een afgebakend takenpakket met voorbereidend werk. Tijdens interne vergaderingen met dossierbeheerders of managers wisselen zij ervaring uit en op basis van hun ontwikkeling worden ze meer betrokken bij het fiscale gebeuren.” Die werkwijze geeft elke medewerker meteen kennis van alle dossiers. “Klanten met vragen hebben zo oprecht het gevoel dat meerdere mensen hun dossier ter harte nemen. Bovendien weten ze dat ze meteen geholpen kunnen worden en niet op hun dossierbeheerder moeten wachten.” Ook investeringen gebeuren met de klant in het achterhoofd. Zo staan alle digitale toepassingen van IBA Integraal Bedrijfsadvies op punt. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun facturen digitaal aanleveren en de gang van zaken via een online portaal opvolgen. “Sommigen maken daar graag gebruik van, anderen niet. Het is kwestie om een antwoord op beide situaties te bieden. Daarom ontwikkelen we ons ook op technologisch vlak.” De onderneming staat alleszins niet stil. Het bedrijf was eerder actief vanuit Geel, maar opereert nu al 10 jaar vanuit Westerlo. Door de aanhoudende organische groei staat opnieuw een verhuis gepland. “200 meter verder, aan de overkant van de straat, zijn we een nieuw pand aan het bouwen. Dat betrekken we vanaf eind april. We zullen er klanten beter kunnen onthalen en rustiger kunnen vergaderen.”

IBA Integraal Bedrijfsadvies

Zandberg 59
2260 Westerlo

T. 014 59 35 55
info@iba-boekhouding.be
www.iba-boekhouding.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels