Kwaliteit binnen een strakke deadline
Jef Dens & Bart Bartels Testimonial - SD Schrijnwerkerij - Argenta Vosselaar

Kwaliteit binnen een strakke deadline

Testimonial - SD Schrijnwerkerij - Argenta Vosselaar

Wanneer een onderneming in een kort tijdsbestek een nieuwe vestiging wil openen, mag er niets fout gaan in de bouw- en afwerkingsfase. Om die reden deed het Argenta Kantoor in Vosselaar een beroep op SD Schrijnwerkerij uit Herentals. SD slaagde met glans: ze respecteerden de strakke deadline en leverden kwaliteitswerk af. 

Bart en Kristien Bartels vertegenwoordigen de derde generatie van een familiebedrijf actief in de bank- en verzekeringswereld. “Tien jaar geleden kwamen we aan het roer van het Argenta kantoor in Ravels, enkele jaren later openden we een tweede kantoor in Vosselaar. Wij kunnen een beroep doen op drie gedreven medewerkers”, vertelt zaakvoerder Bart Bartels.

Stijn Dirken startte in 2006 SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw op als eenmanszaak. Het bedrijf, actief in gans Vlaanderen, beschikt over een sterk geautomatiseerd werkatelier, een ruime showroom en telt momenteel 22 ervaren schrijnwerkers en plaatsers. “Wij voeren graag totaal­projecten uit omdat we verschillende zaken kunnen combineren. Onze acht teams beschikken elk over hun eigen specialiteit: van badkamers en maatkasten tot ramen en deuren. Ook houtskeletbouw, dak- en gevelwerken behoren tot ons aanbod”, aldus Jef Dens, operationeel manager bij SD Schrijnwerkerij.

Grondige renovatie

Omdat het huurpand in Vosselaar niet langer voldeed aan hun ­wensen wat betreft inrichting en ­uitstraling, gingen Bart en Kristien Bartels op zoek naar een nieuwe bestemming. “Ver hoefden we niet te zoeken, want aan de overkant van de straat konden wij een gebouw kopen waar een fietsenhandel gevestigd was. Het stevige pand met drie verdiepingen uit de jaren ’60 bood heel wat mogelijkheden, maar was wel toe aan een grondige renovatie. Enkel de vloerplaat bleef ­behouden”, blikt Bart Bartels terug. Het vorige gebouw had een tekort aan voldoende licht en lucht, in het ontwerp van het nieuwe kantoor lag de focus dan ook op veel raam­partijen die voor transparantie zorgen.

Vanwege eerdere positieve ervaringen bij privéverbouwingen deed Bart Bartels opnieuw een beroep op SD. “We hebben de volledige inrichting en het schrijnwerk voor onze rekening genomen. Dat ging onder meer over de binnen­deuren, kasten, keuken, burelen, ramen, parket en het gyproc plafond”, licht Jef Dens toe. Voor de opdracht bij het Argenta Kantoor werden 6 medewerkers gedurende één maand ingeschakeld. “Het bank- en verzekeringskantoor bevindt zich op het gelijkvloers en heeft een oppervlakte van circa 200m². Het omvat onder meer een sas, een ontvangstruimte, drie burelen, sanitair en keuken, een berg- en technische ruimte.”

Eén aanspreekpunt

Bart Bartels houdt een zeer tevreden gevoel over aan de samenwerking met SD. “Ook al kenden we elkaar van een eerdere opdracht, het bleef toch zaak om de lat hoog te leggen. Goede afspraken en voldoende overleg vormden daarvan de basis.” Jef Dens voegt nog een ­element toe: “Wij werken steeds met één aanspreekpunt, vanaf de offerte tot de planning, uitvoering en opvolging. Dat maakt het overzichtelijk voor de opdrachtgever, hij weet precies op wie hij kan terugvallen mochten er zich problemen voordoen.”

Aantrekkingskracht

Bart Bartels wijst nog een keer op de snelle oplevering van het nieuwe kantoor. “De startdatum van de renovatie was begin augustus 2016. Omdat het huurcontract van het oude kantoor eind december afliep, wensten we de oplevering rond kerstmis 2016. Dankzij een strak schema en de goede samenwerking met onder meer SD haalden wij vlot de deadline.” Qua visibiliteit is het nieuwe Argenta kantoor een voltreffer. “Wij zijn gevestigd op de drukke Antwerpsesteenweg met dagelijks veel verkeer. Bestaande klanten en medewerkers zijn zeer te spreken over het nieuwe kantoor, maar tegelijkertijd heeft het transparante gebouw ook een grote aantrekkingskracht naar nieuwe klanten”, besluit Bart Bartels.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels