Maximale ontzorging van IT-omgeving
Michel Schrijvers & Rudi Ronzani Testimonial - First - Induver

Maximale ontzorging van IT-omgeving

Testimonial - First - Induver

Als snel groeiende onafhankelijke verzekeringsmakelaar die tot de top 10 in België behoort, liep Induver tegen zijn limieten aan qua IT-omgeving. Omdat IT niet hun corebusiness is, deed het een beroep op First uit Mechelen, een ervaren IT-partner met 150 medewerkers. De prille samenwerking bevalt beide partijen prima en nieuwe projecten zitten in de pijplijn.

Induver biedt kleine en middelgrote ondernemingen verzekeringspakketten aan en beschikt over drie vestigingen in Antwerpen, Gent en Hasselt. De focus ligt momenteel op transport, bouw, logistiek en de maritieme sector, maar ook nieuwe sectoren worden aangeboord.

Met zijn managed services systeem beheert First de IT-systemen van zijn klanten. Daarbij focust het op twee targets: wat zijn de ­verwachtingen in de huidige ­­IT-omgeving en hoe kunnen we samen ­evolueren om de IT-omgeving naar een hoger niveau te brengen. “We ontzorgen klanten maximaal en begeleiden hen in hun digitale transformatie. Wij creëren stabiliteit in de IT-omgeving en nemen de volledige verantwoordelijkheid over”, vertelt Michel Schrijvers, zaakvoerder van First.

Toenemende complexiteit

“Wij werkten voordien samen met een kleinere IT-partner die op een reactieve manier ondersteuning bood als wij er om vroegen”, vertelt Rudi Ronzani, IT-manager bij Induver. “Ondertussen zijn er nieuwe uitdagingen op het vlak IT-systemen en de interactie met klanten. Daarom kozen we voor een partner die het basisniveau van de IT-omgeving kon verhogen en ons strategisch kan adviseren op het vlak van de digitale transformatie.”

De complexiteit van IT-­omgevingen wordt in vele bedrijven steeds groter en niet alle IT-partners zijn in staat om daarmee om te gaan. Michel Schrijvers: “Complexiteit heeft onder meer te maken met een toename van virussen, hacking, security, GDPR-wetgeving, ...” Rudi Ronzani vult verder aan: “Wij zijn vragende partij voor een partner die pro-actief meewaakt over de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze IT-systemen. We wensen bovendien robuuster te zijn tegenover interne en externe dreigingen. Daarnaast streven we naar een beter beheer en grotere wendbaarheid van ons IT-platform.”

Partnership

Op een aantal functionele en organisatorische domeinen werken de Induver-kantoren al sinds lang samen, de technologische uitdagingen zijn een extra stimulans naar een verhoogde integratie en een sterkere focus op IT.

“De samenwerking met First is op dat vlak een grote stap naar professionalisering van het IT-gebeuren bij Induver. Wij zien onszelf dan ook als een partner die een toegevoegde waarde levert. IT wordt een strategisch onderdeel van het bedrijf. Wij stomen Induver klaar voor de digitale transformatie”, besluit Michel Schrijvers.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels