Totaalrenovatie van asfaltverharding
Tom Hoogmartens & Annelies Lannoo Testimonial - Hoogmartens - Kinepolis

Totaalrenovatie van asfaltverharding

Testimonial - Hoogmartens - Kinepolis

Bij het bioscoopcomplex van Kinepolis in Rocourt (Luik) drong een totale renovatie van de asfaltverharding van de toegangsweg en parkings zich op. Een kolfje naar de hand van Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek dat op een week tijd het project van 30.000 m2 tot een goed einde bracht. En dat zonder de minste overlast voor de duizenden bezoekers.

De beursgenoteerde Kinepolis Group telt in Europa 512 filmzalen in 50 bios­coopcomplexen verdeeld over 7 landen. De afdeling Kinepolis Real Estate staat in voor het gebouwbeheer, coördineert de bouw van nieuwe complexen en zorgt voor onderhoud en renovatie van de bestaande gebouwen.

Hoogmartens Wegenbouw is actief in de aanleg en het onderhoud van wegenis, parkeerterreinen en opslagplaatsen in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Luik. Het heeft ook een eigen vestiging in Nederland. Hoogmartens is vooral gespecialiseerd in beton- en asfaltverhardingen en in renovatieprojecten. “We hebben de technische kennis en capaciteit in huis om bestaande sites terug te doen opleven en investeren jaarlijks in een up-to-date machinepark,” legt zaakvoerder Tom Hoogmartens uit. “Zo kunnen we grote projecten in een korte tijdspanne uitvoeren.”

Kinepolis Luik is een groot complex met 16 zalen. Tom: “Het asfalt was versleten, de belijningen niet meer zichtbaar, er ontstonden plassen met losliggende stenen. Om het comfort van de bezoekers te verhogen en de uitstraling van de site terug in topvorm te brengen, is er gekozen voor een totale renovatie van de buitenverharding. Nu ziet de toegang er opnieuw stralend uit, je kan vlot parkeren en ook het groen is aangepakt. Dat maakt allemaal deel uit van de bioscoopbeleving.”

Professioneel en snel

Annelies Lannoo: “Voor ons waren timing en budget belangrijk, gekoppeld aan topkwaliteit. We hadden al met Hoogmartens samengewerkt voor de renovatie van de parking van Kinepolis Hasselt. Daarbij hebben we ondervonden dat zij de middelen en professionaliteit hebben om zo’n dossier aan te pakken. Het was dan ook geen verrassing dat Hoogmartens het project in Rocourt binnenhaalde. De exploitatie bleef hier gewoon doorlopen. Een goede timing en voorbereiding was dan ook cruciaal. Er moest op elk moment voldoende parking zijn voor onze bezoekers. Die vlotte communicatie met Hoogmartens vinden we een pluspunt. Ze werken goed samen en bij onvoorziene omstandigheden passen ze zich onmiddellijk aan.”

“We proberen daar flexibel in te zijn en oplossingsgericht mee te denken,” legt Tom uit. “Het was echt een structureel onderhoud dat gefaseerd is aangepakt. We hebben de bestaande laag weggenomen, de nodige herstellingen aan onderliggende asfaltlagen uitgevoerd, en zelfs stukjes fundering hersteld waar er scheuren, barsten en diepe kuilen waren. Daarna brachten we een afwerkingslaag aan om de parking terug een mooi uitzicht en comfort te geven.”

Directe communicatie

“De werken zijn op een goede week tijd uitgevoerd en dat is snel,” zegt Annelies. “Hoogmartens beschikt over de juiste mensen, machines en expertise. Door de gefaseerde aanpak was er zo weinig mogelijk overlast voor de bezoekers, het complex kon gewoon open blijven en de bus kon nog steeds passeren.”

“We proberen steeds op de noden van de klant in te spelen,” besluit Tom. “We zijn een familiaal bedrijf met een professionele structuur en voldoende schaalgrootte om grote projecten uit te voeren. Toch zijn we geen logge groep. Ons familiale karakter zorgt ervoor dat we dicht bij de klant staan en een sterk geëngageerd team hebben. Dat komt in onze projecten tot uiting. En zo maken we het verschil voor de klant.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels