Lieve Michielsens
Lieve Michielsens Stercke Vrouw - Lieve Michielsens

Lieve Michielsens

Stercke Vrouw

“Wij zijn kranige vrouwen, wij zagen niet. We doen gewoon door.” Het is een krachtig motto dat de carrière van Lieve Michielsens bondig samenvat. In 1990 stampte ze allift Michielsens uit de grond. Vijf jaar geleden leidde ze het bedrijf uit Deurne nog door een grondige metamorfose, samen met Eric Verbeelen. Daarmee werd de koers meer dan ooit bepaald: met een duidelijke focus op veiligheid, de specialist zijn in opleidingen en in de verhuur, verkoop en het onderhoud van hoogwerkers, schaarliften, vorkliften en verreikers.

De oranje kranen van kraanverhuurbedrijf Michielsens. Iedereen (her)kent ze. De vader van Lieve Michielsens is er oprichter van. Kranen en verhuur werden dus met de paplepel meegegeven, maar vooral door gedreven en inzichtrijk ondernemen staat Lieve Michielsens vandaag haar eigen mannetje.

Visie en aanpak?

“Dan komen er spontaan de woorden kwaliteit, service en veiligheid in mij op. Dat zijn woorden die bij veel bedrijven verschijnen, maar bij ons gaat het om drie waarden die echt leven. Kwaliteit bereiken we niet alleen via onze toestellen die uitsluitend van A-merken zijn. Elke machine die hier binnenkomt en buitenrijdt wordt ook onderworpen aan een strikte controle door ons team van toptechniekers. Zo kunnen we garanderen dat onze klanten steeds goed materiaal huren. Op de werf komen ze op die manier niet in de problemen, wat voor een verhoogde efficiëntie zorgt.

Verder stellen we ons 100% professioneel op en volledig ten dienste van onze ­klanten. We hebben onder meer een 24/7 back-up. Dankzij de expertise van al onze medewerkers krijgen klanten op elk moment van de dag een antwoord op hun vragen. Is er dan toch een defect aan een toestel, dan proberen we ook eerst telefonisch ondersteuning te bieden om klanten zo snel mogelijk verder te helpen.

Tot slot is veiligheid een rode draad in ons bedrijfsverhaal. Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en bovendien zijn we zelf één van de grootste opleidingscentra voor Risicovolle Taken en VCA. Het zit in ons DNA en dat is van primordiaal belang om ons te focussen op onze doelgroepen: van petrochemische bedrijven over nuts­bedrijven tot gespecialiseerde kmo’s in installatie en onderhoud die allen veiligheid hoog in het vaandel dragen.”

Maken vrouwen het verschil?

“Ik denk dat het succes van een bedrijf niet terug te brengen valt tot het man- of vrouw-zijn. Wat wel klopt, is dat wij ons misschien meer moeten bewijzen in deze sector. Stel dat je naar een vrouwenschoenenwinkel gaat en er staat zowel een mannelijke als vrouwelijke verkoper. Als klant ben je dan sneller geneigd om naar de vrouw te gaan. In onze sector is dat ook zo. Het is dan kwestie van jezelf te bewijzen en uit te stralen dat je alle aspecten stevig onder de knie hebt. Ik ken al mijn toestellen door en door, van functionaliteit tot techniciteit. Klanten voelen aan dat die expertise er is, en dat stemt hen en dus ook mezelf tevreden.”

Combinatie gezinsleven?

“Ik heb twee dochters en een zoon. Als alleenstaande vrouw is zo’n opvoeding dan niet evident, maar ik ben er wel in geslaagd. Je bent immers voortdurend met je zaak bezig en daar kruipt heel wat tijd in. Gelukkig hebben ze er geen littekens aan over gehouden, integendeel zelfs. Ik probeer mijn enthousiasme en energie steeds volledig in het bedrijf te steken en dat bewonderen mijn kinderen. Het is leuk dat ze dat zelf hebben opgepikt en dat die dynamische vibe ook bij hen naar boven is gekomen. Dat maakt me trots. Ze zijn alle drie pittig ingesteld en gaan voluit voor hun doelstelling. Niet denken aan problemen, maar aan een oplossing.”

Tip voor starters?

“Wat je ook onderneemt, zorg ervoor dat je het met heel je hart doet. Daarnaast moet je jezelf blijven verdiepen in het vak om er expert in te worden en te blijven. En verder is het gaan en blijven gaan, zonder achterom te kijken en zaken in twijfel te trekken. Het vergt veel passie, energie en tijd, maar met die drie elementen heb je de wind in de rug."

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels