Uitblinkers in domotica
Siemon Hermans, Michaël Raguet

Uitblinkers in domotica

Domation

Al meer dan zes jaar automatiseert Domation audio- en videotoepassingen, verwarming en verluchting, camerabewaking en verlichting voor zowel particulieren als bedrijven. “We staan voor high-end domotica en werken projecten uit vanaf de conceptfase tot en met de technische installatie en programmatie”, aldus zaakvoerders Siemon Hermans en Michaël Raguet.

Er komt natuurlijk net iets meer bij kijken. In de eerste plaats is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende toestellen en afstandsbedieningen te supprimeren tot één gebruiksvriendelijk touchscreen. Verder varieert het doel van project tot project. “Wat wil je bereiken en wat is het budget? Vanuit die vragen werken we een concept uit, verzorgen we de technische installatie en gaan we aan de slag met de programmatie van een nieuw systeem.”

Het resultaat moet volledig inspelen op de gebruikerservaring. Dat betekent dat er voor elk project een goede opvolging nodig is. “Het concept blijft vaak hetzelfde, maar de user experience verandert wel doorheen de tijd. In dat geval zorgen we voor een herprogrammatie met een integratie van nieuwe technologieën zoals Spotify of Netflix. We gebruiken onze expertise om onze klanten op lange termijn tevreden te houden. Dat staat bij ons centraal.”

IT-gericht

Uitblinken in het vak en op vlak van innovatie net dat stapje voor zijn op de rest: daar draait het bij Domation om. “We geloven in zeer IT-gerichte oplossingen. Alle nieuwigheden in onze sector waarvan wij denken dat ze een meerwaarde kunnen betekenen voor onze klanten, proberen we toe te passen of op een bepaalde manier te integreren. We werken bijvoorbeeld meer en meer met glasvezel, terwijl we merken dat veel concullega’s daar niets mee doen.”

De verschillende projecten komen voornamelijk van particulieren en in mindere mate ook van bedrijven. “We zijn een klein bedrijf en stellen ons zeer flexibel op. Het grootste deel van onze opdrachten speelt zich af binnen de Benelux, maar we volgen interessante projecten en klanten overal. Zo loopt er onder meer een project in Praag met onzichtbare luidsprekers in de muren, zeer dunne tv’s en een keuken die zich over de drie verdiepingen van het huis kan verplaatsen.”

Kwaliteit heeft in heel dit verhaal prioriteit. “We hebben de luxe dat mond-aan-mondreclame onze zaak flink doet draaien en we zo de mogelijkheid hebben om voor projecten te kiezen die voor ons zeer uitdagend zijn. Om de kwaliteit steeds te kunnen garanderen, moeten we kiezen om op sommige aanvragen niet in te gaan. We zijn momenteel wel op zoek naar een extra kracht om ons team te versterken.”

Domation 

Zemstbaan 139
2800 Mechelen

T. 015 64 56 91
info@domation.be
www.domation.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels