Intelligente camerabewaking
Gust Dierckx Vraag & Antwoord - DNCS

Intelligente camerabewaking

Vraag & Antwoord - DNCS

De rol van camera’s in bedrijven wordt almaar groter. Ze worden onder meer ingezet om ondernemingen te beveiligen en de werking te optimaliseren. Maar de hoeveelheid beeldmateriaal is vaak zo groot dat het onmogelijk is om alle beelden te bekijken en te analyseren. De oplossing? Investeren in intelligente camerabewaking. Want zo verhoog je de veiligheid in je bedrijf én kies je voor een werkwijze die je geld oplevert.

Verminderde werklast = besparing

Intelligente camerabewaking of -intelligentie betekent dat het camerabewakingssysteem automatisch mensen, objecten of voertuigen kan detecteren. Je hoeft dus geen werknemer meer in te schakelen om alle beelden te bekijken. Een grote vermindering van de werklast én een fikse besparing! Merkt het systeem een onregelmatigheid op? Dan waarschuwt het een medewerker of start het een voorgeprogrammeerd protocol op.

Toepassingen

Je kunt camera-intelligentie in de meest uiteenlopende gebieden inzetten en integreren in andere systemen, zoals een toegangscontrole- of tijdregistratiesysteem. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als specialist in camerabewaking zoomen we graag in op vier specifieke toepassingen:

1.Automatisch tellen

Wil je weten hoeveel bezoekers je winkel elke dag over de vloer krijgt? Je intelligente camerabewakingssysteem registreert en telt automatisch elke persoon die door een deur naar binnen of buiten stapt. Dankzij de innovatieve en gebruiksvriendelijke software maak je gemakkelijk rapporten van je bezoekersaantallen die je ook vanop afstand kunt raadplegen.

2.Nummerplaat herkennen

Je intelligente camerabewakingssysteem is in staat om nummerplaten te herkennen en te registreren. En dat is uiteraard bijzonder ­handig, want die informatie kun je koppelen aan een toegangscontrole-, tijdsregistratie- of betalingssysteem.

3.Inbraken voorkomen

Met intelligente camerabewaking kun je een virtuele lijn of perimeter instellen die thermische camera’s met ingebouwde videoanalysesoftware nauwlettend in het oog houden. Overschrijdt iemand de ­virtuele lijn, of betreedt iemand de perimeter? Dan brengt het systeem je daarvan op de hoogte. Je krijgt bovendien een visuele verificatie van wat er aan de hand is. Kortom: met camera-­intelligentie doe je aan pro­actieve inbraakbeveiliging.

4.Zoeken naar ­mensen en objecten

Intelligente camerabewakingssystemen kunnen uitgerust worden met een gesofisticeerde zoekfunctie en gezichtsherkenningssoftware. Wil je een persoon of object terugvinden? Dan speurt het systeem de realtimebeelden af. Het is zelfs mogelijk om het systeem zo in te stellen dat je er achtergelaten voorwerpen mee kunt detecteren.

Beantwoord door DNCS

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels