Stercke Vrouw An Van Haelen
An Van Haelen Sterckevrouwen

Stercke Vrouw An Van Haelen

Stercke vrouwen

An Van Haelen is sinds zes jaar directeur van het Belgische verkoopskantoor van Altrex, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in ladders, trapladders en steigers. “Je moet je als vrouw soms wel dubbel bewijzen en misschien zelfs meer dan mannen laten zien dat je uitblinkt in technische kennis van je producten, de wetgeving en alles omtrent veiligheid”, zegt ze.

Toen An pas in haar huidige sector startte, moest ze wel vaker bewijzen dat ze op de hoogte was van alles. “Bij een technische vraag vroegen klanten soms of ze een ­collega konden spreken, omdat ze dachten dat ik hen niet verder zou kunnen helpen. Dat vooroordeel was gelukkig snel de wereld uit. Er zijn maar weinig vrouwen in deze sector, maar ik doe mijn werk gewoon zoals het hoort, op een correcte manier. Door te tonen dat ik over alle nodige kennis beschik, word ik door iedereen aanvaard.”

Visie en aanpak?

Volgens An is goede communicatie belangrijk. “Je moet duidelijk zijn in wat je zegt en doet, zo weet iedereen waarmee je werkt waaraan hij/zij zich kan verwachten”, zegt ze. “Ik ben altijd open en waarheidsgetrouw, en dat wordt door medewerkers en klanten geapprecieerd.”
An hecht ook veel belang aan een goede work-life-balance. “Mensen kunnen mij altijd iets komen vertellen uit hun persoonlijk leven, ik sta daar zeker voor open. Maar ik verwacht niet dat ze het doen. Als ze ervoor kiezen niets te vertellen, is dat even goed. Als ik weet dat er iets speelt op persoonlijk vlak, hou ik er zeker rekening mee en kan ik beter plaatsen waarom iemand misschien iets minder geconcentreerd op de werkvloer rondloopt.”

Je runt een bedrijf met een heel team

Combinatie gezinsleven?

“Het is soms een uitdaging om alles te combineren. Daarom is het zeer belangrijk een goede en efficiënte planning te hebben. Mijn man en ik overlopen de komende week en spreken alles op voorhand door. Mijn zoon is inmiddels dertien jaar en kan wel veel alleen. Hij is zeer zelfstandig en trekt goed zijn plan. Toen hij jonger was, konden we op heel veel hulp van ouders en schoonouders rekenen. Zondag is heilig, die houden we vrij voor gezins­momenten. Ik denk niet dat mijn zoon me kwalijk neemt dat ik een carrière heb uitgebouwd. Zeker nu hij wat ouder is, geniet hij van de momenten dat hij wat vrijer is”, lacht An.

Trots?

“Bij Altrex mogen werken is heel leuk. Ik heb een goede achterban in Nederland en kan echt op hen rekenen. Maar ik ben trots dat ons bedrijf onder mijn leiding haar goede positie in de markt heeft behouden en zelfs is vooruitgegaan, ook op het vlak van marketing. Ik blijf hier graag nog een tijdje werken, want ik doe het nog steeds met passie. De uitdaging voor de komende jaren is om onze marktpositie te verdedigen en nieuwe delen van de markt te veroveren. Je runt een bedrijf niet alleen, maar met een heel team. Samen met onze medewerkers en verdelers blijven we ons ook de komende jaren inzetten voor elke ladder en steiger.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels