Een lift als eyecatcher
Philippe Van den Broecke & Lennert Swaeb Testimonial - Agio Business Law - Wiish

Een lift als eyecatcher

Testimonial - Agio Business Law - Wiish

Voor een jong bedrijf is het een zegen om al snel een referentieproject te kunnen uitvoeren. Lennert Swaeb, managing partner van liftbedrijf Wiish uit Ekeren, was dan ook in zijn nopjes toen hij de opdracht kreeg om een lift te installeren in het neoclassicistische gebouw van advocatenbureau Agio Business Law uit Ekeren. Het wederzijdse enthousiasme voor esthetiek en stijlvolle materialen mondde uit in een sublieme lift met een hoog woweffect.

Na een carrière van tien jaar bij een liftenbouwer was voor ­Lennert Swaeb de tijd rijp om een eigen bedrijf te starten met zijn medevennoten. Het leveren en plaatsen van nieuwe liften is de corebusiness van Wiish, maar het onderhoudt en moderniseert ook bestaande installaties. Wiish biedt zijn klanten een breed gamma aan ­oplossingen voor zowel personen-, goederen-, auto-, keuken- als huisliften.

Agio Business Law telt veertien medewerkers, voornamelijk senior advocaten ondernemingsrecht. Met een compleet dienstenpakket en door het aanbieden van een uitgebreid netwerk geeft Agio zuurstof aan bedrijven. Agio wil een langetermijnpartner zijn en heeft zowel ­formules voor eenmanszaken als kmo’s.

Villa Raphaella

Agio Business Law nam dit jaar zijn intrek in het monumentale landhuis Villa Raphaella uit 1902, gebouwd in cottagestijl met eclectische kenmerken. Na een zeer grondige renovatie beschikt het advocatenkantoor over modern uitgeruste kantoren en een mooie seminarieruimte. “Ik ben een liefhebber van architectuur en wilde een pand dat zowel binnen- als buiten in het oog springt. Als sluitstuk waren we op zoek naar een lift die zowel aansluit bij een kantoor- als residentiële omgeving”, vertelt Philippe Van den Broecke, advocaat-­vennoot bij Agio Business Law.

Op dezelfde golflengte

Een marktverkenning leerde dat de meeste (grote) liftenbouwers zich weinig flexibel opstelden en geen vrijheid boden om een lift samen te stellen. Bij Wiish vond Philippe Van den Broecke een partner die wel graag meedenkt in het verhaal van een klant. “We zaten meteen op dezelfde golflengte”, zegt Lennert Swaeb. “Agio wenste een lift met uitstraling, een visitekaartje voor het gebouw. Voor ons was dit een dankbaar project waarbij we meteen onze visie konden etaleren.” Naast de nodige eisen op het vlak van techniciteit en veiligheid wenste Agio een lift die naadloos aansloot op het interieur. Qua prijs was de offerte van Wiish, rekening houdend met de designuitvoering van de installatie, de laagste van alle aanbieders en ook op het vlak van snelheid van uitvoering scoorden ze het best.

Foto-presentatie

Voor het studiegedeelte werkte Wiish nauw samen met de binnenhuisarchitect van Agio. Via een 3D-­foto­realistische presentatie kreeg de opdrachtgever een exact idee van hoe de lift er zou uitzien. Lennert Swaeb: “Het kwam erop aan om een goede mix te vinden tussen de look-and-feel zoals Agio dat wenste en de Europese wetgeving op het vlak van brandveiligheid en ventilatie. We werkten onder meer met ‘slow burning’ eikenhout, gecombineerd met messing elementen, een marmeren vloer, zwarte gepoederlakte deuren en een donker gefumeerde spiegel.” Philippe Van den Broecke is zeer te spreken over het eindresultaat. “Voor onze klanten is de lift een echte eyecatcher, de reacties zijn uitermate lovend. Wiish begreep precies wat wij wilden, we kijken terug op een ­prettige samenwerking.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels