Groenbeheer zonder zorgen
Marc Beutels & Alito Groen Testimonial - Sodexo - Alito Groen

Groenbeheer zonder zorgen

Testimonial - Sodexo - Alito Groen

Sanofi is een gediversifieerd farmaceutisch bedrijf met oplossingen voor de gezondheidszorg dat wereldwijd meer dan 100.000 medewerkers telt. In de vestiging in Geel besteedt Sanofi een groot deel van zijn niet-kerntaken uit aan dienstverlener Sodexo. Op zijn beurt doet Sodexo een beroep op Alito Groen voor het groenbeheer. Een samenwerking die uitstekend verloopt en waardoor mensen met een arbeidsbeperking een zinvolle activiteit kunnen uitoefenen.

Alito is een duurzaam tewerkstellings­­­­project, ­opgericht in 1986 door VKW Kempen en BuSO de Ring. Alito startte als ­toeleveringsbedrijf voor de meubel­industrie. ­Intussen is Alito Hout uitgegroeid tot een moderne schaverij, zagerij en meubelmakerij. In 2001 zag Alito Groen het levenslicht. Het richt zich in hoofdzaak op het onderhoud van groen op openbare en privé-plaatsen. Twee jaar geleden startte Alito Projectbeheer met als doel het opruimen van bouwwerven.

Sodexo werd in 1966 in Frankrijk opgericht en groeide uit tot wereldleider op het vlak van ‘Quality of Life Services’. In België ­verbeteren 4.000 medewerkers het leven van meer dan 1 miljoen mensen. Eén Belg op vier komt dagelijks in contact met Sodexo. In België is Sodexo actief op meer dan 1.200 sites in uiteenlopende sectoren.

Van project naar permanente oplossing

“Op de Sanofi-vestiging in Geel voert Sodexo met een twintigtal medewerkers diverse opdrachten uit: ­facility, cleaning, catering, postbedeling en landscaping. Bij Sanofi gaat landscaping om groenbeheer op een terrein van tien hectare”, vertelt Marc Beutels, werfleider bij Sodexo.
De samenwerking tussen Sodexo en Alito is stilaan gegroeid. “In ­eerste instantie werden wij bij Sanofi ingeschakeld voor een aantal kleinere projecten en het aanleveren van medewerkers in de piekmaanden mei en juni. Dat is uiteindelijk geëvolueerd tot een samenwerking op permanente basis”, vertelt Tony ­Vanhoof, projectleider bij Alito Groen. Het takenpakket van de ­medewerkers van Alito is divers. Concreet gaat het om snoeien, onderhoud van grasvelden, borders, bloemenweides, hagen, onkruid wieden, maaien en het verdelen van houtsnippers tussen de planten. Via een afroep­systeem verneemt Alito hoeveel medewerkers er nodig zijn.

Voordelen van samenwerking

Naast de goede ervaringen uit eerdere projecten somt Marc Beutels nog een aantal andere voordelen op over de samenwerking met Alito. “Twee belangrijke zaken spelen een rol. In de eerste plaats zijn we zeer te spreken over de flexibiliteit van Alito. Zij kunnen heel snel schakelen bij een piekperiode. Daarnaast is het prijskaartje aantrekkelijk. Bovendien staat veilig werken hoog op de agenda bij Alito. Op dat vlak zitten we dus op dezelfde golflengte. Ook de korte lijnen met één aanspreekpunt maakt het voor ons gemakkelijk.” Tony Vanhoof is eveneens zeer te spreken over de samenwerking met Sodexo. “Medewerkers die graag buiten werken, krijgen volop kansen en wij zorgen voor een perfect verzorgd groenonderhoud voor de klant. Op die manier kunnen wij van een win-winsituatie spreken.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels