Wereldwijde naleving van regels voedselveiligheid
Koen De Ridder Vraag & Antwoord - Russel Finex

Wereldwijde naleving van regels voedselveiligheid

Vraag & Antwoord - Russel Finex

Naarmate de mondiale markt voor het testen van veiligheid van voedsel groeit, richten bedrijven zich op ­hygiënische voedselverwerkings­apparatuur om aan de voorschriften te kunnen voldoen.

De dreiging van ziekten die door voedsel worden overgedragen heeft geleid tot de implementatie van strenge voedselveiligheidsvoorschriften. Nu de mondialisering van de voedselproductie en -voorziening blijft ­toenemen, staan fabrikanten onder druk om ervoor te zorgen dat hun voedselproducten ­voldoen aan de eisen van niet alleen hun eigen land, maar ook van andere nationale voedselveiligheidsautoriteiten.

Markt groeit

De aanhoudende groei en het succes van de wereldwijde voedingsmiddelen­industrie is afhankelijk van deze wereldwijde testvoorschriften. Omdat de belangen zo groot zijn, is het geen verrassing dat de markt voor voedselveiligheids­tests de komende jaren naar verwachting een verdere groei zal doormaken, tot meer dan 145 miljard euro in 2021.

De wet op de ­modernisering van de voedselveiligheid FSMA in de VS van 2011, evenals maatregelen van het Food Standards Agency en de European Food Safety Authority hebben gezorgd voor meer vraag naar voedselveiligheids­tests in Noord-Amerika en West-Europa. Ontwikkelingslanden hebben echter nog steeds te kampen met een gebrek aan regelgeving en goede testmechanismen. Een situatie die de handel tussen de regio’s in gevaar brengt en de groei van voedselveiligheidstests belemmert.

Grondstoffen die worden gebruikt bij de vervaardiging van voedselproducten moeten worden gecontroleerd voordat ze de productielijn binnenkomen. Er bestaat screenings­apparatuur voor het controleren van binnenkomende materialen en het verwijderen van verontreiniging nog voordat deze de proceslijn binnenkomt.

Sanitaire zeef- en filtratieoplossingen

Het schoonmaken van apparatuur en oppervlakken die in contact komen met voedsel is een integraal onderdeel van elk hygiëneprogramma. Russell Finex heeft een reeks sanitaire zeef- en filtratieoplossingen ontwikkeld die voldoen aan de behoeften van de voedsel­industrie op het gebied van hygiëne. De industriële zeefmachines, sorteermachines en inline vloeistoffiltratiemachines van Russell Finex zijn ontworpen om snel en gemakkelijk te worden gedemonteerd en schoongemaakt, zonder gebruik van gereedschap, met contactoppervlakken ­zonder spleten en hoeken waar schoonmakers niet bij kunnen.

Naast het bewaken van de hygiëne van materialen en apparatuur die gebruikt worden in de voedselproductie, is het belangrijk om productiemedewerkers te beschermen en ervoor te zorgen dat de apparatuur gebruiksvriendelijk en veilig is. Dankzij afgesloten zeefapparatuur en afgesloten zelfreinigende filters wordt het product niet alleen beschermd tegen mogelijke besmetting en de verspreiding van ziekten door medewerkers. Ook de medewerkers zelf worden beschermd tegen potentieel schadelijk stoffen en dampen.


Beantwoord door Russell Finex

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels