5 x slim op zakenreis
Arjan Van Der Leeden HR-Tips - ATPI

5 x slim op zakenreis

Tips - ATPI

Samen met onze economie, zitten ook zakenreizen in de lift. Bij het plannen van uw bezoek aan buitenlandse klanten en handelsrelaties verwacht u kwaliteit, efficiëntie en maximaal comfort. Arjan van der Leeden, commercieel verantwoordelijke van ATPI Corporate Travel Belgium en global account manager van ATPI Group, zet een aantal tips op een rijtje die uw volgende zakenreis naar nieuwe hoogtes tilt.

ATPI Group is een gespecialiseerde zakelijke reisagent met tientallen kantoren op alle continenten. De Belgische vestiging bevindt zich in Antwerpen Berchem en telt 13 medewerkers. Het bedrijf biedt een persoonlijke aanpak op maat van elk bedrijf. Dankzij de ruime ervaring en specifieke expertises biedt ATPI een gepersonaliseerde oplossing die voordelig is dankzij wereldwijde inkoop. Maar waar houdt u dan best allemaal rekening mee?

1. Kies voor regionale luchthavens

Als de bestemming het toelaat, kies je er best voor om op regionale luchthavens te vliegen. Het levert namelijk een behoorlijke tijdwinst op. Niet alleen omdat de wachttijden op de regionale luchthavens beduidend minder zijn dan op grotere luchthavens, maar ook omdat de reistijd van en naar de luchthaven vaak veel korter is.

2. Travel light

Om efficiënt te reizen, beperk je je bagage. Reis bij voorkeur met één stuk handbagage. Het is slim om een softshell koffertje te kopen of zelfs met een gewone tas te vliegen. In kleinere toestellen, met krappe bagagevakken, loop je anders de kans dat je koffer toch nog op de bagageband moet. Let bovendien op je kleding. Veel accessoires omdoen is niet ideaal en levert vertraging op bij controles.

3. Werk rustig in een lounge

Op steeds meer luchthavens kan je betalen voor toegang tot een lounge. Een groot voordeel is dat je hier daadwerkelijk rustig kan werken of telefoontjes kan plegen. Het kost zo’n 25 euro, of de prijs van een gemiddelde lunch op de luchthaven, om toegang te krijgen. Extra tip: download op de luchthaven nog één keer je mails zodat je ze tijdens het vliegen op het gemak kan doornemen.

4. 
Ga in zee met een partner die uw noden kent en meedenkt

Investeer in een goede powerbank zodat je op lange vluchten voldoende stroom op zak hebt. Steek je laptop, powerbank, telefoon, headset en creditcard ook in een aparte zak in je koffer. Voor het instappen haal je deze eruit zodat je in het vliegtuig snel kan gaan zitten en direct geïnstalleerd bent.

5. Altijd een stoel bij het gangpad

Ben je groot of hecht je waarde aan meer ruimte? Boek dan een stoel bij het gangpad. Als het toestel niet vol is, mag je vaak van stoel wisselen. Dan ben jij diegene die een rij kan kiezen met twee lege stoelen zodat je rustiger kan werken en meer ruimte hebt. Bovendien kan je bij het gangpad regelmatig de benen strekken of een sanitaire pauze inlassen zonder anderen te storen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels