Efficiënt en logisch rekruteren
Dorien Hoes, Philip Van Gysel & Chloé Carta Testimonial - Profile Group & Group De Ceuster

Efficiënt en logisch rekruteren

Testimonial - Profile Group & Group De Ceuster

Talentfinder van Profile Group is een geautomatiseerd rekruteringssysteem met oog voor employer branding. Dat was exact de tool die Group De Ceuster nodig had om zijn aanwervingsbeleid te stroomlijnen.
De Belgische familieholding Group De Ceuster is actief in ontwikkeling, productie en ­distributie van ­commerciële ­producten en ­consumptiegoederen. Afhankelijk van hun toepassingsgebied worden de goederen ­ingedeeld onder de divisies PlantCare en AnimalCare. “Tot De Group De Ceuster ­behoren onder meer DCM en Belcofeed uit Grobbendonk. Zowel in België als het ­buitenland zoeken we ­permanent nieuwe ­talenten ­waaronder ­bio-ingenieurs, magazijniers, operatoren en ­bedienden”, ­vertelt Philip Van Gysel, ­hr-directeur bij Group De Ceuster.

Profile Group is een werving- en selectiekantoor met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Luik en Nijvel. “Met Talentfinder ontwikkelden wij ons eigen recruitmentsysteem, een intuïtieve software om jobs en kandidaten online te beheren. Talentfinder is GPDR-proof. Group De Ceuster maakt gebruik van TalentTool en de mini-jobsite voor al hun rekruteringen en ze publiceren op jobboards via TalentPacks”, vertelt Chloé Carta, consultant bij Profile Group.

Eigen verhaal

Waarom ging Group De Ceuster in zee met Profile Group? Philip Van Gysel: “Wij zijn klant sinds april 2013. Voordien werkten wij samen met een aantal externe rekruteringskantoren. Wij wensten echter volop in te zetten op employer branding. Als Group De Ceuster komen we nu meer naar buiten en brengen we ons eigen verhaal. Bovendien kunnen wij met Talentfinder de hele flow veel beter monitoren.”

Koppeling met website

Welke mogelijkheden biedt Talentfinder voor Group De Ceuster? Chloé Carta: “Van bij de start van een vacature is er een rechtstreekse koppeling met de website van Group De Ceuster. Alle cv’s komen meteen in de juiste vacature, recruiters en managers kunnen tegelijkertijd werken en hun processen volgen met een persoonlijke login. Kandidaten kunnen een online assessment afleggen.” Een andere voordeel is dat alle kandidaten automatisch bewaard worden in een databank als ze hiervoor hun toestemming geven. Door gebruik te maken van de zoekmachine ontdekt Group De Ceuster profielen in de werfreserve bij nieuwe vacatures.

Up-to-date systeem

Via updates vernieuwt het systeem voortdurend; de klant wordt daarvan op de hoogte gehouden. “Twee keer per jaar zitten we samen om de tool te evalueren. Onze suggesties worden altijd opgepikt en in een volgende update meegenomen. In de voorbije periode werd onder meer de look and feel volledig aangepast. Bovendien is Profile Group steeds online bereikbaar via een chatfunctie”, zegt Dorien Hoes, hr talent manager bij Group De Ceuster.

De meerwaarde van een hr-expert

Philip Van Gysel is zeer te spreken over de aanpak van Profile Group: “Wat ons vooral aanspreekt: ze zijn geen softwarebedrijf maar een hr-­expert. Talentfinder is geschreven vanuit hun ervaring met hr en zij weten exact wat rekruteren betekent voor bedrijven. Dat is een onschatbare meerwaarde voor ons.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels