Matrijzen in alle vormen en maten
Guy Vleugels & Tim Thyssen Tools&Dies

Matrijzen in alle vormen en maten

Tools&Dies

Tools&Dies maakt al 40 jaar matrijzen op maat van de klant. Het bedrijf uit Sint-Job-in-’t-Goor telt intussen 21 medewerkers en is uitgegroeid tot dé specialist voor elk maakonderdeel in het productieproces.

“Voor de staal- en ­non-ferro-industrie ­ontwikkelen we ­volgsnijmatrijzen, pons- en kapmatrijzen en dieptrekmatrijzen. Sinds 2004 kan ook de kunststofindustrie bij ons terecht voor spuitgietmatrijzen, ­thermovormen en ponssystemen”, legt ­general manager Tim Thyssen uit. “Kenmerkend voor ons bedrijf is dat we ­hoogtechnologische producten afleveren. Als je klanten als Arcelor Mittal en Interalu in je ­portefeuille hebt, dan zegt dat iets over de hoogwaardige ­afwerking van producten. We ­hebben daar de capaciteit én mensen voor in huis.”

Van ontwerp tot productie

“Ons aanbod bestaat uit drie kernactiviteiten. We ­ontwerpen, ontwikkelen en testen matrijzen en ­complexe ­procescomponenten. Daarnaast staan we in voor het onderhoud van ­matrijzen. Als matrijzen bijvoorbeeld twintig tot dertig jaar oud zijn, heeft de klant vaak geen digitale tekening van het ontwerp. Daar zorgen wij dan voor. Als derde ­pijler bieden we productie aan. Dankzij onze diversiteit aan persinstallaties kan de klant steeds bij ons terecht voor zijn productieproces.”

Tools&Dies Engineering

Eikenlei 157
2960 Sint-Job-In-’t-Goor

T. 03 633 99 70
sales@toolsanddies.be
www.toolsanddies.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels