Tussen creativiteit en comfort
Koen Van Eynde & Toon Verboven BURO IIII architectuur bvba

Tussen creativiteit en comfort

BURO IIII architectuur bvba

Architectenbureau Buro IIII uit Kapellen ontwerpt moderne woningen en gebouwen voor bedrijven en overheden. Vraag aan aannemers en klanten waarin de architecten uitblinken en ze zullen antwoorden: knappe ontwerpen, nauwkeurige kostenramingen en gedetailleerde uitvoeringsdossiers. Een rotsvaste basis voor een vlot bouwproces en een prachtig eindresultaat.

Architect Koen Van Eynde: “Een van onze lopende projecten is voor de secundaire school Virgo Sapiens in Londerzeel. De bouw van een polyvalente ruimte, leraarskamer en enkele klassen, en de aanleg van een parking, binnentuin en stukje speelplaats. De focus ligt op groen, zowel in de technieken van het gebouw als in de omgeving. De school is een vaste klant, net zoals we vaak werken voor dezelfde projectontwikkelaars.” Dat Buro IIII zoveel vaste klanten heeft, hoeft niet te verbazen. Want architecten die zulke minutieuze ontwerpen, technische plannen en kostenberekeningen maken, zijn een droom voor iedere bouwheer en aannemer. Buro IIII blijft de bouw aansturen tot de sleutel op de deur zit. Zo ben je zeker dat alles precies loopt volgens plan.

Praktische esthetiek

De absolute sterkte van Buro IIII? Ze vinden bij elk project het perfecte evenwicht tussen esthetische schoonheid en technische en praktische haalbaarheid. Architect Toon Verboven: “Een mooi gebouw is uiteraard ons uitgangspunt. We zijn liefhebbers van strakke lijnen, veel licht en een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Daarnaast scoren onze ontwerpen sterk op het praktische en technische vlak. We kennen de technieken en materialen op de markt, hun voordelen en hun limieten. Alles wat we in onze ontwerpen steken, is berekend, gecheckt en gedubbelcheckt, en afgestemd op het gemak van de gebruiker. Als ze architectuurprijzen uitdelen, mag daar gerust wat meer aandacht aan worden geschonken. Want ook in architecturale hoogstandjes moet het comfortabel wonen en werken zijn.”

Architect gezocht

Wat brengt 2019 voor de architecten? Toon Verboven: “Hopelijk een extra collega-architect. Want het kantoor blijft groeien. Eén project kunnen we al afvinken: de totaalrenovatie van ons eigen kantoor. Je komt nu bij ons binnen in een mooie, grote ruimte met een moderne centrale vergaderplaats en een glazen gevel met een schuifraam naar de binnenkoer.” Architect Koen Van Eynde heeft nog een verzoek: “We werken nu aan een hotel en een brasserie – echt heel plezante opdrachten. Maar mocht ik kunnen kiezen, dan zou ik graag eens een exclusieve, moderne nieuwbouwvilla in het topsegment ontwerpen.” Wie helpt Buro IIII om die wens van hun bucketlist te schrappen?

BURO IIII architectuur bvba

Hoevensebaan 187/a001
2950 Kapellen

T. 03 605 10 21

info@buro4.be
www.buro4.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels