Verbindende<br>architectuur
Luk Vorsselmans LV Architecten

Verbindende
architectuur

LV Architecten

“De mooiste woon- en bouwprojecten zijn die waar de bouwheer, aannemers en ons projectteam elkaar versterken.” Aan het woord is Luk Vorsselmans, architect en zaakvoerder van LV Architecten. Zijn 30-koppige team ontwerpt voor bedrijven, overheden en particulieren, regelt alle bouwadministratie en doet de volledige coördinatie op de werf. 

Een veelzijdig en betrokken bureau dat hedendaagse en toekomstgerichte architectuur ontwerpt en samenwerking hoog in het vaandel draagt. Zo omschrijf je LV Architecten het best. Ze ontwerpen voor particuliere woningen en grote projecten: scholen, kantoorgebouwen, meergezinswoningen en ateliers met kantoren voor kmo’s. Je vindt bij LV Architecten een gespecialiseerd team voor de landbouwinfrastructuur. En je schakelt hen in voor interieurontwerp.

Bouwen in dialoog

De rode draad door het werk van LV Architecten is samenwerking, zowel binnen het team als met aannemers, studiebureaus en de bouwheer. Luk Vorsselmans: “Wij kunnen nog zo’n mooi ontwerp maken. Een project is pas geslaagd als de uitwerking piekfijn in orde en volgens plan verloopt. Daarvoor moeten alle neuzen in dezelfde richting staan. Binnen LV Architecten stellen we voor elk project een team samen met een projectmanager, architect, calculator en eventueel een interieurarchitect die voortdurend overleggen. Daarnaast vertrouwen we op goeie studiebureaus, EPB-verslaggevers en veiligheidscoördinatoren. En voor de uitwerking werken we het liefst met aannemers die hun vak kennen en graag meedenken om van een project het allerbeste te maken. De bouwheer heeft uiteraard het laatste woord en is vrij om te werken met de aannemer die hij wil. Maar als we eerder nare ervaringen hadden met die bedrijven, dan durven we dat ook te zeggen.”

Visie vormgeven

Onze woon- en werkbehoeften veranderen en dat zie je ook terug in de architectuur. Het idee van een school met klaslokalen die uitgeven op een centrale gang is al lang achterhaald. De manier van lesgeven is sterk geëvolueerd, net zoals onze manier van werken. Luk Vorsselmans: “Bij elk project starten we weer van een leeg blad. Door te luisteren naar wat de bouwheer wil, krijgt het ontwerp stilaan vorm. We gaan na hoe de interne circulatie in een gebouw verloopt: wie werkt met wie samen, wat zijn typische gewoontes en hoe verlopen de processen? Ook de omgeving is cruciaal. Een gebouw komt het best tot zijn recht in de wisselwerking met andere gebouwen en met de open ruimte. En we maken ontwerpen met het oog op de toekomst. Zo creëren we architectuur die uitnodigt om samen in te leven.”

LV Architecten 

Kantoor Wuustwezel

Dorpsstraat 89
2990 Wuustwezel

Kantoor Antwerpen

Noorderlaan 98 bus 43
2030 Antwerpen

T. 03 667 12 86 

info@lv-architecten.be
www.lv-architecten.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels