Mr. Proper<br>buitenshuis
Guido Peeters Mercator Cleaning

Mr. Proper
buitenshuis

Mercator Cleaning

Mercator Cleaning is een bekende naam in de Antwerpse Kempen en dankt die reputatie aan zijn uitgebreide ervaring en expertise. Bedrijven én particulieren kunnen er terecht voor al hun outdoorreinigingen. Want Mercator Cleaning is niet gewoon een ramenwasserij. Het familiebedrijf reinigt en beschermt ook daken, opritten, gevels en terrassen.

Ramen wassen vormt de roots van Mercator Cleaning. Ze doen dat met leiding- of osmosewater. Dat is leidingwater dat ze door maar liefst acht filters laten lopen, waardoor het 100 procent zuiver is en alle vuil gemakkelijk opneemt. Het resultaat: proper en streepvrij glas dat ook langer schoon blijft. Zaakvoerder Guido Peeters: “Osmosereiniging is alleen interessant voor de eerste twee tot drie verdiepingen. We hebben daarvoor speciale telescopische borstels. Op hogere verdiepingen is de druk te laag en behalen we dus niet die hoge kwaliteit. Dan doen we het liever op de traditionele manier, vanaf onze hoogwerker.”

Die hoogwerker gaat maar liefst 32 meter – of 9 verdiepingen – hoog en 19 meter breed. Dankzij het relatief lage gewicht van 8,5 ton kunnen ze hem bijna overal inzetten waar andere vrachtwagens te zwaar en te groot zijn, bijvoorbeeld op terreinen met een ondergrondse parking. Bedrijven en particulieren kunnen de hoogwerker ook huren voor andere opdrachten, zoals dak- en renovatiewerken, gevelreparaties, … De wagen neemt maar twee parkeerplaatsen in.

Reiniging én bescherming

Mercator Cleaning was ooit alleen een glazenwasserij. Maurice Peeters richtte die in 1962 op in Antwerpen. Ondertussen is er heel wat veranderd. Zoon Guido ruilde de koekenstad in voor het feeërieke Malle en startte ook met de reiniging van gevels, daken, opritten, terrassen, tuinmeubelen, … Op daken gebruiken ze water tot 140 °C. Door die hoge temperatuur komen zelfs de hardnekkigste vuil- en roetdeeltjes los. “Met die reinigingstechniek krijgen we alle daken en 95% van de gevels proper. De druk en temperatuur bepalen we op basis van het materiaal en de verontreiniging. Want we willen natuurlijk niets beschadigen. We passen die techniek ook toe op moeilijk bereikbare of hoge plaatsen”, zegt Guido.

Hydrofuge

Om de gereinigde oppervlakken te beschermen tegen vocht en vuil, passen ze sinds 2015 hydrofuge toe. Ze brengen dan een beschermende laag aan: nanocoating. Die is volledig transparant en ademend. “Nanocoating kunnen we alleen toepassen als de ondergrond helemaal droog is en de temperatuur niet lager zakt dan vijf graden Celsius – ook ’s nachts. Daardoor behandelen we in de winter alleen badkamers: we weren er kalkaanslag op marmeren of granieten tegels en zelfs glazen deuren”, aldus Guido. Nanocoating is ook interessant voor moderne nieuwbouwprojecten met bijvoorbeeld gevels van wit beton. Afhankelijk van de ondergrond biedt de laag 5 tot 10 jaar bescherming.

Oog voor het milieu

Mensen denken bij reiniging meestal meteen aan chemische producten. Dat klopt niet volgens Guido. “De grote troef van reiniging met osmosewater en water met hoge druk of temperatuur is juist dat we uitsluitend water gebruiken. Milieuvriendelijker kan het dus niet. Mossen, schimmels en groenaanslag ga je beter niet te lijf met chemicaliën of bleekwater”, vindt Guido. “Dat lijkt misschien doeltreffend, maar al die stoffen komen in de bodem en het regenwater terecht. Met alle gevolgen van dien.” Hoge temperaturen werken effectiever in op mossen en schimmels, want die overleven dat niet.

Mercator Cleaning

Alleen bij de traditionele raamwasmethode – met emmer, spons en aftrekker – komen er wel reinigingsmiddelen aan te pas. Toch is dat geen probleem, want Guido haalt alleen milieuvriendelijke producten in huis. Ook voor de nanocoating koos hij een milieubewust merk. En zijn wagens? Die rijden allemaal op cng of aardgas, de schoonste fossiele brandstof.

Focus op kwaliteit

In alles wat Guido doet, zet hij kwaliteit voorop. Het motto van Mercator Cleaning is niet voor niets ‘gedreven door vakmanschap’. Daarom kiest Guido zijn team zorgvuldig uit. Het bedrijf telt momenteel vijf medewerkers - elk met zijn eigen specialisatie. De ene houdt zich hoofdzakelijk bezig met ramen wassen, de andere met hydrofuge. Door die specialisatie leveren ze ook de hoge kwaliteit die iedere klant - en Guido - verwacht. Meestal neemt één medewerker ook een volledige klus én klant voor zijn rekening. “Dat is praktischer, want op de hoogwerker bijvoorbeeld, sta je alleen maar in elkaars weg”, verduidelijkt Guido. “Bovendien appreciëren onze klanten het dat ze elke keer een vertrouwd gezicht zien. Dat schept een band en gemoedsrust. We komen tenslotte op hun privéterrein.”

Lijkt een opdracht te moeilijk? Dan probeert Guido toch altijd een oplossing te vinden. Zo heeft één medewerker een certificaat in alpine technieken behaalt. Hangend aan een klim- en veiligheidstouw krijgt die zelfs de moeilijkste hoeken helemaal schoon. Guido: “Maar de veiligheid moet altijd in orde zijn.”

Mercator Cleaning

Hallebaan 90
2390 Malle

T. 03 830 16 41
M. 0495 20 08 45

info@mercatorcleaning.be
www.mercatorcleaning.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels