Pensioenopbouw vraagt een heldere structuur
Koen Caluwé & Paul Fornoville Testimonial - Caluwé Artisian Chocolatier - Life Plan

Pensioenopbouw vraagt een heldere structuur

Testimonial - Caluwé Artisian Chocolatier - Life Plan

Paul Fornoville en Koen Caluwé leerden elkaar kennen tijdens een activiteit van BeWoRa (Bedrijvenvereniging Wommelgem Ranst). De regelmatige contacten bij de netwerkorganisatie creëerden een voedingsbodem voor een professionele begeleiding rond pensioenopbouw.

“Life Plan is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, in korte tijd uitgegroeid tot een referentie in de nichemarkt van pensioenplanning. Onze hoofdopdracht is het ontzorgen van bedrijfsleiders, zelfstandigen en hun medewerkers in functie van hun pensioenopbouw. Wij kunnen een beroep doen op veertien gespecialiseerde medewerkers met een zeer ruime ervaring in het domein van pensioenplanning. Naast de hoofdvestiging in Wommelgem beschikken we nog over kantoren in Hasselt en Zele”, vertelt Paul Fornoville, vennoot bij Life Plan.

De Belgische pralines van Caluwé Artisan Chocolatier zijn het resultaat van meer dan vijftig jaar vakmanschap. Vanaf de eerste dag stond kwaliteit centraal bij het pralinebedrijf uit Wommelgem. Als derde generatie zet huidig zaakvoerder Koen Caluwé sinds 2007 met passie en een groot respect voor het verleden de familietraditie verder. “Wij maken ambachtelijke pralines: onze vullingen produceren we nog volledig zelf van a tot z waarbij we de ‘betere’ ingrediënten gebruiken. We beschikken over de capaciteit om industriële volumes te produceren. 85% van de productie is bestemd voor de export naar circa 25 landen. Naast ons eigen merk is een groot deel van de omzet afkomstig van private labels. Momenteel tellen wij 38 medewerkers”, vertelt Koen Caluwé.

Structuur in pensioenverzekering

Onvrede over de samenstelling van zijn toenmalige pensioenverzekering was de concrete aanleiding voor Koen Caluwé om advies te vragen aan Paul Fornoville. “Er was vooral behoefte aan een professionele begeleiding. Wij hebben samengezeten om eerst en vooral structuur te brengen in het pensioen­plan, om een aantal zaken recht te zetten en bij te sturen. Van een echte structuur was geen sprake, het was meer een kaartenhuisje zonder fundamenten. Wij stelden een pensioenplan op met de juiste producten en de juiste verzekeraars”, vertelt Paul Fornoville.

Als exportorganisatie is Caluwé Artisan Chocolatier zeer afhankelijk van externe factoren. “In 2008 woedde de bankencrisis. Nadien waren er problemen met een belangrijke klant, een tijdelijke financiële dip was daarvan het gevolg. Wij hebben het pensioenplan op dat moment bijgestuurd: het pensioen werd voor een aantal jaren verlaagd, maar de aanvullende waarborgen bleven behouden. De risico’s bleven op die manier verzekerd. Omdat Life Plan niet gebonden is aan één maatschappij kunnen wij steeds oplossingen op maat voorstellen”, legt Paul Fornoville uit.

Proactieve opvolging

De samenwerking tussen Life Plan en Caluwé Artisan ­Chocolatier loopt inmiddels al meer dan tien jaar. “We zien elkaar ook vaak bij BeWoRa. Daarnaast is er steeds een regelmatige opvolging. Momenteel zitten we midden in het verhaal van de Brexit terwijl de UK traditioneel onze grootste exportmarkt is. Door de proactieve benadering van Life Plan en hun directe contact kunnen we snel ingrijpen wanneer nodig. Op dat vlak is Life Plan een perfecte partner”, besluit Koen Caluwé.
Het slotwoord is voor Paul Fornoville. “Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers gespecialiseerd in pensioenverzekering. Er wacht hen een boeiende werkomgeving en een mooie verloning.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels