Circulaire metaalmannen
Jo Vanhees

Circulaire metaalmannen

Vanhees Metalen

Onze planeet botst op haar limieten als we onzorgvuldig blijven omgaan met onze grondstoffen. Het is tijd dat we overschakelen naar een circulaire economie. Daarom kun je met je oude metalen terecht bij Vanhees Metalen – een familiebedrijf met een ijzersterke reputatie. Bijkomend voordeel voor wie oude metalen inlevert: je wordt ervoor betaald!

Particulieren, bedrijven en overheden kunnen bij Vanhees Metalen terecht met schroot en oude metalen. Iedereen botst bij de grote schoonmaak weleens op een oud stuk metaal dat eigenlijk in de weg staat. Denk aan een versleten fiets, aftands opbergrek of gammel metalen bedframe. Breng die oude metalen naar Vanhees Metalen. Daar wegen ze wat je binnenbrengt en krijg je het bijbehorende bedrag onmiddellijk cash uitbetaald.

Grondstoffen maken

Industriële bedrijven, aannemers en grondwerkers zijn de tweede tak waarop Vanhees Metalen zich richt. Voor die professionele doelgroep heeft het team van zaakvoerder Jo Vanhees 7 chauffeurs en ruim 750 containers klaarstaan. “Geef ons een belletje en wij brengen één of meer ­containers naar de gewenste locatie en op het gewenste tijdstip”, begint Jo zijn ­verhaal. “Zodra de containers gevuld zijn, halen we die op om de metalen te verwerken. We sorteren en zuiveren alles en maken er grondstoffen van om nieuw ijzer, koper of aluminium te maken. Ook ­zorgen we voor de recyclage van andere materialen die ­vrijkomen uit ons productieproces, zoals rubber, kunststof en olie. Zo hebben we een installatie waarmee we oude auto’s vermalen om vervolgens de materialen automatisch te sorteren. Met die ­installatie behalen we een recyclagepercentage van 98 procent.”

Nieuwe metalen

Vanhees Metalen heeft drie vestigingen: in Lommel en Mol, en sinds 2017 ook één in Herentals. In de Molse vestiging wordt er niet alleen schroot ingezameld. Bouwprofessionals vinden er eveneens een groot aanbod metalen profielen en toebehoren. Die worden op maat van de klant geknipt, gezaagd en geplooid. Grote stukken worden op de bouwplaats geleverd. “We zijn een ambitieus familiebedrijf met een rijke geschiedenis”, vertelt Jo Vanhees. “In 2019 zijn we 110 jaar oud en dat maakt mij de vijfde generatie die aan het roer staat. Tegelijk kijken we naar de toekomst, want alles wat met recyclage en circulaire economie te maken heeft, is hot. Daarom blijven we investeren in onze installaties. Kwestie van altijd hogere recyclagepercentages te behalen. Misschien is het kostenplaatje wel het beste deel van ons verhaal: afvalverwerking hoeft de vervuiler niet altijd veel te kosten. Integendeel: het brengt centen op als je schroot of oude metalen inlevert.”

Vanhees Metalen

Katoenstraat 6
3920 Lommel

T. 014 81 07 23
info@vanheesmetalen.be
www.vanheesmetalen.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels