Visionaire lichtdesigners
Patrik van Daele PVD - Concept

Visionaire lichtdesigners

PVD - Concept

Bij de recente internationale ‘Red Dot Design Award’ werd de collectie architecturale verlichting ‘WHITE LINE SLOT’ van pvd concept verkozen in de categorie ‘lighting design’ uit meer dan 5.500 producten. De prijs is een terechte bekroning voor de innovatieve onderneming uit Ekeren.

pvd concept, 33 jaar geleden opgericht door Patrik van Daele, is uitgegroeid tot een vaste waarde in de sector. Het bedrijf pvd concept waarin de productie is ondergebracht, vindt u terug in zes landen en bij 52 verkooppunten. “Alles draait om een eigen visie en vernieuwende ideeën. Ik heb er geen boodschap aan van wat al op de markt is, ik ben altijd op zoek naar wat er nog niet is. Het gaat niet enkel om het design, maar ook om techniek, materialenkennis en praktische oplossingen”, vertelt Patrik van Daele.

Een goed voorbeeld is de collectie WHITELINE, een opbouwverlichting die deels verdwijnt in plafond of wand. Alle modellen zijn voorzien van LED citizen of gelijkwaardig. “De plafondlampen zitten aan een beweegbare arm in het toestel bevestigd, waardoor ze uitklapbaar zijn en ook horizontaal licht kunnen verspreiden. Die flexibiliteit zit in ons DNA. Alle eigen producten van pvd concept zijn uiteraard gepatenteerd.”
Afgelopen jaren werd het concept verder verfijnd, wat in 2016 resulteerde in een nieuwe reeks toestellen waaronder het bekroonde WHITE LINE SLOT. “Het grote voordeel van deze collectie is dat er naast standaard modellen ook toestellen op maat kunnen besteld worden, tot zes meter lang in elke RAL-kleur. Wij opteren daarbij voor een brede lichtbundel (36°) of een meer gerichte lichtbundel (24°).”

De afgelopen jaren focuste pvd concept steeds meer op de projectmarkt waaronder de vastgoedmarkt, ­woningen, appartementen, kantoren en dokterspraktijken. “Customermade ­oplossingen zijn er aan de orde. Iedereen wil zijn eigen unieke verlichting. In de projectmarkt telt vooral onze toegevoegde waarde en inbreng. Op dat vlak staan we zeer sterk.”

Sinds de komst van zonen Tobias en Dieter tast pvd concept de mogelijkheden van de digitale markt verder af. “We zetten hierdoor steeds meer in op export, verdelers kunnen binnenkort vanop onze website bestellen. Sinds kort zijn we ook actief op het wereldwijde online platform Architonic met jaarlijks 16 miljoen bezoekers. Iedere voorschrijver of architect kan hierop informatie vinden over ons. Met Architonic gaat er een totaal andere wereld voor ons open, tot op de Kaaimaneilanden. Toch niet slecht voor een Belgisch bedrijf met negen medewerkers”, besluit Patrik van Daele.

pvd concept
Frans Standaardlei 6
2180 Ekeren
T. 03 605 77 47
info@pvdconcept.be
www.pvdconcept.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels