Catering op <br>sterrenniveau
Lode Van der Auwera Martinus Group

Catering op
sterrenniveau

Martinus Group

Domein Martinus in Halle-Zoersel is al 25 jaar de perfecte locatie voor feesten en seminaries. Vandaag komt eigenaar Lode Van der Auwera met een nieuw concept op de proppen. Met ‘The Art of Fine Cooking’ combineert hij zijn twee grote liefdes: koken op hoog niveau en een bijzonder verhaal vertellen.

Alles draait rond passie voor lekker eten

”Ik heb altijd zelf gekookt, als jonge gast van 14 maakte ik voor mezelf een driegangenmenu klaar, inclusief aangepaste wijnen”, lacht Lode Van der Auwera, eigenaar en bezieler van de M group. “Vandaag kook ik voor veel meer mensen, maar nog altijd met diezelfde gedrevenheid om iets unieks op hun bord te toveren. Er zijn zoveel cateraars op de markt, maar wij durven te zeggen dat we voor evenveel geld topkwaliteit serveren; met moderne, verfijnde gerechten met sterallures. En we doen alles zelf: we bakken ons brood, roken onze zalm, bereiden zelf ons ijs.”

Daarnaast wil Lode met ‘The Art of Fine Cooking’ een verhaal vertellen. Want een feest is natuurlijk méér dan alleen eten en drinken. “Ik noem mezelf graag een feestarchitect. Ik werk een concept uit van A tot Z op maat van de klant: een droomevent, van een tuinfeest in Ibizastyle voor 1.000 man tot een romantisch winterdiner voor 35 man in een kapel. Met aankleding en belichting kun je in een hele gewone zaal fantastische dingen doen. We gaan voor het wauw-effect, alle details kloppen - tot en met de vuurkorven op het terras. Want ja, mensen houden hun feest graag buiten, ook als het wat frisser wordt. En dus brengen we binnen naar buiten, vieren we zomer in de winter.”

Uniek binnen dit cateringconcept is dat het basispakket een hogere klasse van wijnen en bubbels bevat. “Je hebt dus geen upgrade nodig om lekkere drank geserveerd te krijgen. Bovendien hebben we altijd een apart team voor drank én bediening. Op die manier garanderen we een snelle service.”

Domein Martinus

Hoger niveau

‘The Art of Fine Cooking’ tilt catering naar een hoger niveau. Geen diepvriesproducten, geen bandwerk. Zelfs niet als er voor 1.000 man wordt gekookt. “Ik ben blij dat ik met ‘The Art of Fine Cooking’ zelf achter het fornuis kan staan. Want lekker eten, dat is écht mijn passie. Ik teken alle gerechten uit aan mijn bureau. Daar komen de ideeën: welke basisproducten ga ik gebruiken? En hoe kan ik ze combineren? Ik ben niet klassiek geschoold, wat een voordeel is als je voor zoveel volk moet koken. Ik denk niet binnen één hokje, er zijn meerdere oplossingen voor één probleem.”

Zot van kastelen

Ook Château La Colombie in Zuid-Frankrijk in de buurt van Agen maakt deel uit van de M group. “Ik ben zot van kastelen; al van jongs af aan. Daarom heb ik enkele jaren geleden in Zuid-Frankrijk een oud kasteel gekocht, dat we helemaal verbouwd hebben. La Colombie is prachtig ingericht als vakantiehuis voor 12 tot 24 personen of als feestlocatie. We gaan met ons personeel ter plekke, we koken er zelf… Alles is tot in de puntjes verzorgd. En de locatie is uniek: een oase van rust, midden in het groen, met alle luxe en comfort. Naast zes badkamers is er een volledig uitgeruste keuken en zwembad aanwezig. Er is zelfs een jacuzzi op de toren.”

Conferentiecentrum

Tot slot is er nog Domein Martinus in Halle-Zoersel: 11 zalen die gebruikt worden voor conferenties tijdens de week en dienstdoen als feestzalen in het weekend, met kamers om te overnachten. Binnenkort worden alle zalen uitgerust met nieuwe schermen en camera’s voor videoconferenties.

“Mijn grootmoeder heeft domein Martinus gesticht in 1938, nadien zijn mijn ouders mee in de zaak gestapt. 25 jaar geleden heb ik het domein overgenomen en flink uitgebreid. En ik ben nog niet klaar, ik broed voortdurend op nieuwe ideeën, originele concepten. ‘The Art of Fine Cooking’ is er één van, maar het verhaal van M group is daarmee nog lang niet uitverteld.”

De afgelopen 25 jaar heeft Domein Martinus meer dan 2.500 tevreden koppels over de vloer gehad.

Benieuwd naar ‘The Art of Fine Cooking’? Geregeld worden proefdiners georganiseerd om kennis te maken met de verfijnde, moderne gerechten. Of benieuwd naar Domein Martinus of Château La Colombie? Contacteer ons.

 

Martinus Group 

Domein Martinus, The Art of Fine Cooking en Château La Colombie

Sniederspad 133
2980 Halle-Zoersel

T. 03 384 02 23

info@domeinmartinus.be
www.domeinmartinus.be/nl

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels