De winkel voor mensen met ideeën
Kristof De Deken
& Kristof Coenen
Concept Booth

De winkel voor mensen met ideeën

Concept Booth

Elke ondernemer weet het maar al te goed: er zit heel wat tijd tussen een idee en het eindresultaat. Tijd, investeringen en heel wat samenwerkingen, maar dat moet niet altijd zo zijn. Concept Booth is een bedrijf dat zijn klanten structureel bijstaat van A – Z, zodat het meteen de enige én laatste partner is die jouw bedrijf nodig heeft voor het uitwerken van een idee. Of het nu gaat om een visualisatie, een digitaal product, projectplanning of marketing, Concept Booth maakt de puzzelstukjes én legt de puzzel. 

Al drie jaar helpt Concept Booth zijn klanten bij het realiseren van concepten. Met een team van 6 medewerkers en een IT-afdeling in het buitenland, hebben ze alle tools in huis om een concept van begin tot einde uit te werken. Bezieler Kristof De Deken begon zijn carrière in de IT-sector, maar zag al snel dat dat slechts één puzzelstukje in een groter geheel was. “Wij zijn niet louter een IT-bedrijf, wij helpen mensen bij elk facet van hun idee. We helpen bij de wireframing van een product, helpen concrete financiële doelstellingen te formuleren, verzorgen logo’s en branding en doen zelfs copywriting”, vertelt Kristof.

What’s in a name?

Concept Booth is gespecialiseerd in gamification, IT- producties en eventorganisatie, maar ambieert projecten in alle vormen en maten: “Ons team gaat prat op design en efficiënt werken. Dat is toepasbaar op alle facetten van conceptuitwerking, of het nu gaat om een investeringsplan opstellen of het pixelperfect maken van een website”, zegt Kristof. “Je moet ons bekijken als een winkel voor mensen met ideeën: je kan bij ons een onderdeel kopen, of het volledige pakket.”

Voor het ontwikkelen van IT-producten heeft Concept Booth een 20-koppig ontwikkelaarsteam in India. “De IT-sector in India bloeit op en doet niet onder aan die van België,” vertelt Kristof, “er zit erg veel opkomend talent en dat willen we ten volle benutten.” 

Concept Booth

Open Face

Concept Booth - bezieler Kristof is gebeten door de pokermicrobe. Het spel zit dan ook verwoven in het DNA van het bedrijf. “We organiseren pokerevents onder de noemer Pokahnights en ontwikkelden ons eigen pokerspel: Days of Poker”, glundert Kristof. 

Days of Poker is een app waar spelers Open Face Chinese Poker kunnen spelen. “Dit was een volledig nieuw concept binnen de pokerwereld, daarbovenop is het een sector die met erg veel regelgeving en concurrentie te maken krijgt. Geen makkelijke opdracht dus”, vertelt Kristof. Toch is het Concept Booth gelukt: na een succesvolle eerste fase komt er nu een versie op de markt waar spelers met écht geld aan de slag kunnen. 

Creative Whereabouts 

Creativiteit is een sleutelwoord bij Concept Booth. Dat bewijzen ze wederom met hun recentste ontwikkeling. “We hadden bijna 1000m2 tot onze beschikking, voor een klein team als het onze is dat natuurlijk teveel. 

Daarom gingen we een samenwerking aan met coworkingspace-platform Workero.” Zo ontstond Creative Whereabouts, een volledig uitgeruste werkplek die voldoet aan de wisselende noden van de moderne werknemer. “Met Workero kan je een werkplek boeken bij Creative Whereabouts, of het nu voor een dagje of drie weken is. Zo maken we van onze overtollige ruimte de werkplek bij uitstek voor kleine KMO’s en ondernemers. Een broeihaard voor nieuwe, frisse ideeën dus”, deelt Kristof mee. Door zijn centrale ligging aan de Boomsesteenweg in Wilrijk is zowel het kantoor van Concept Booth als Creative Whereabouts makkelijk bereikbaar. 

Jack of all trades

Het team van Concept Booth helpt zijn klanten bij het zoeken naar de juiste IT-oplossing voor elke situatie, en daarin willen ze verder kijken dan enkel b2c-applicaties. “Ook voor interne communicatie of het versoepelen van workflow kunnen we een oplossing ontwikkelen”, vertelt Kristof. “Wij werken altijd erg doelgericht en geloven in de kracht van visualisatie. We werken een gedetailleerd businessplan uit en maken een wireframe van de productie, zo weet de klant perfect hoe zijn eindproduct er zal uitzien.” 

Ook het marketingverhaal achteraf verzorgt Concept Booth tot in de puntjes. Met een creatieve insteek ontwerpen ze een grafische huisstijl, stellen ze een communicatieplan op en onderhouden ze sociale media. “Onze grootste troef is dat we een team vol ervaring hebben. Of het nu gaat om grafisch design, Wordpress, GDPR-wetgeving of online beveiliging, we hebben altijd iemand in huis die er alles vanaf weet.”

Concept Booth

Boomsesteenweg 440
2610 Wilrijk

T. 03 297 43 81 

hello@conceptbooth.com
conceptbooth.com

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels