Klik met de opdrachtgever
Hanne Joosen & Kristel Geubels Hanne Joosen Fotografie & Hotel Franq

Klik met de opdrachtgever

Testimonial - Hanne Joosen Fotografie & Hotel Franq

Fotograferen van eten is een kunst. Want hoe lekker een gerecht er in het echt ook uitziet, niets garandeert dat dit op een foto ook zo is. Master Chef Tim Meuleneire van Hotel Franq uit Antwerpen is dan ook in de wolken over de samenwerking met fotografe Hanne Joosen uit Hoogstraten. Haar foto’s zijn een absolute meerwaarde.

Sinds haar studies aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen specialiseert Hanne Joosen zich resoluut in twee nichemarkten: interieur- en architectuurfotografie en voeding. Goede culinaire fotografie is voor haar meer dan gewoon eten fixeren op film. De details rondom een gerecht zijn heel bepalend voor een foto. Verschillende objecten en hulpmiddelen verhogen de sfeer. Ook de belichting, de kleur en het camera­standpunt zijn telkens weer een uitdaging. Haar enthousiaste aanpak en professionalisme overtuigen steeds meer opdrachtgevers.

Twee jaar geleden opende Hotel Franq zijn deuren in een voormalig bankgebouw in hartje Antwerpen, op een boogscheut van de Meir, Groenplaats en Kathedraal. Hotel Franq onthaalt zijn gasten met een combinatie van oude charme en hedendaagse urban chic. Op korte tijd groeide het hotel uit tot een pleisterplaats waar zakenlui en toeristen graag vertoeven. De reputatie heeft het zeker ook te danken aan Restaurant Franq onder leiding van de gerenommeerde chef Tim Meuleneire, voorheen onder meer actief in De Koopvaardij. Zijn hedendaagse Frans-Belgische keuken werd op korte tijd beloond met een eerste Michelinster.

Elkaar begrijpen zonder veel woorden

Bij de keuze van een fotograaf ging Hotel Franq niet over één nacht ijs. “In het verleden verliepen andere samenwerkingen op vlak van fotografie niet altijd van een leien dakje. Zowel kwaliteit als snelheid zijn erg belangrijk voor ons,” vertelt Kristel Geubels, Hotel General Manager.
Via een spontane sollicitatie kwam Hanne in beeld. Op het ritme van de seizoenen komt ze nu vier keer per jaar langs voor het maken van foto’s van gerechten. “De klik is voor mij ontzettend belangrijk,” vertelt Tim Meuleneire. “Ik heb een eigen visie over hoe culinaire foto’s er moeten uitzien. Een beeld moet echtheid uitstralen. Het gaat om de ingrediënten die op het bord liggen. Hanne begreep van bij aanvang wat ik bedoelde. We zaten meteen op dezelfde golflengte.”

Daarnaast dient Hanne rekening te houden met het drukke werkschema van Tim. “Vaak is er weinig tijd en al zeker niet om alles nog een keer extra uit te leggen. Als fotograaf moet je dat aanvoelen. Ik ben zelfstandig genoeg om mijn gang te gaan. Het is belangrijk om elkaar te begrijpen zonder veel woorden,” vertelt Hanne Joosen.

Snel afwerkingsproces

Tim Meuleneire en Kristel Geubels zijn eveneens zeer te spreken over het snel afwerkingsproces. “We moeten nooit lang wachten op de beelden, maximaal twee dagen later krijgen we de resultaten van de fotosessie te zien. Dat is uiteraard erg prettig werken, op die manier kunnen wij nieuwe gerechten meteen delen op onder meer Instagram. Doe je dat niet, dan loop je eigenlijk achter de feiten aan.”

“Ik heb een heel goed gevoel over de samenwerking met Tim. Hotel Franq is voor mij dan ook een mooie referentie om mijn portfolio verder uit te bouwen,” besluit Hanne Joosen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels