Maritieme <br>trainingsspecialist
Walter Vervloesem IMCS bvba

Maritieme
trainingsspecialist

IMCS bvba

Het werk van Independent Marine Consultants and Surveyors Belgium (IMCS) vormt al dertig jaar lang een ijkpunt voor de wereldwijde maritieme industrie. Dankzij de IMCS Training Academy wordt die jarenlange ervaring en expertise vertaald in een opleidingsprogramma dat cursisten vanuit verschillende disciplines in de maritieme industrie klaarstoomt voor praktijkwerk in de sector. 

“De kracht van een goede surveyor ligt in ervaring op de werkvloer”, begint Walter Vervloesem (FNI), managing director van de IMCS Training Academy. “In ons opleidingstraject combineren we de jarenlange ervaring van onze eigen surveyors met die van externe consulenten en gastsprekers. Zo stellen we een efficiënte en praktijkgerichte opleiding samen, die cursisten sneller inzetbaar maakt in het maritieme werkveld.” 

Aanvulling op veldwerk

“Meer dan ooit tevoren worden opleidingen een echte commodity. Steeds meer werknemers kiezen voor een bedrijf dat investeert in kwaliteitsvolle en doelgerichte trainingen”, vertelt Walter. “De Academy is geboren vanuit de vraag naar praktijkgerichte opleidingen. Steeds meer jonge werknemers missen de vaardigheden die voortgroeien uit jarenlange ervaring. Voor hen zijn onze cursussen de perfecte aanvulling op dagelijks veldwerk.” 

De cursussen van de Training Academy lopen doorgaans over één tot vier dagen en gaan over echte nicheonderwerpen. Zo heb je een cursus over luikdeksels en hun weersbestendigheid, een workshop rond het inspecteren van schepen en een cursus over het zeevast zetten van lading. Tevens worden er cursussen op maat gemaakt, gericht op de specifieke activiteiten van een bepaalde klant of firma. 

Om het leerproces te versnellen, werkt IMCS samen met verschillende partners en organisaties. “Zo werken we samen met de APEC-Antwerp/Flanders Port Training Center, de Hogere Zeevaartschool,  ervaren kapiteins en mensen met specifieke praktijkervaring”, verduidelijkt Walter. Na afloop ontvangen alle cursisten een certificaat van “Continuous Professional Development” van het Nautical Institute en tevens een aanwezigheidscertificaat van de IMCS Training Academy. 

Uitstekende netwerkgelegenheid

Ook steeds meer binnenlandse kmo’s zien de voordelen van de opleiding. “Niet alleen de kennisdeling krijg je mee, de cursussen zijn bovendien een goede netwerkgelegenheid. De cursisten vormen een hechte community waaruit al menige samenwerking ontstaan is.” 

Momenteel zet de IMCS Training Academy volop in op de digitalisatie van hun aanbod. “Denk bijvoorbeeld aan webinars”, zegt Walter. “Zo kunnen we de opleidingen nog voordeliger maken en ons netwerk nog verder uitbreiden. Het geven van praktijkgerichte trainingen door mensen met jarenlange praktijkervaring is nu eenmaal het handelsmerk van de IMCS Training Academy.

IMCS bvba

Noorderlaan 79 bus 6
2030 Antwerpen

T. 03 458 29 30

walter@imcs.be
www.imcs-training.eu

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels