Vlekkeloos en vooruitstrevend
Erik Switsers BOMA NV

Vlekkeloos en vooruitstrevend

BOMA NV

Al meer dan 45 jaar voorziet BOMA NV uit Antwerpen ondernemingen van hoogwaardig schoonmaakmateriaal. Van poetsdoekjes tot afvalbakken en professionele schrobzuig- en veegmachines, zelfs het kleinste nichebedrijf vindt bij BOMA precies wat hij nodig heeft. 

Erik Switsers, Division Manager Machinery bij BOMA: “Schoonmaken is en blijft vaak een non-prioritaire bezigheid. Als onafhankelijk verdeler en producent van schoonmaakoplossingen, zorgen wij ervoor dat elk bedrijf het juiste gereedschap in handen krijgt om de klus snel en efficiënt te klaren. Of het nu gaat om de institutionele markt, professionele schoonmaakbedrijven, de zorgsector of de industrie: wij maken van schoonmaken terug een zorgeloze aangelegenheid.” De roots van het Antwerpse familiebedrijf zijn diep geworteld in de schoonmaakwereld. Aanvankelijk presenteerden de oprichters – oom en vader van de huidige zaakvoerders Luc Bresseleers en Stijn Wildiers – een hoogwaardig aanbod van borstels en matten (‘BO’ & ‘MA’) aan Vlaamse bedrijven, scholen, rusthuizen en overheidsinstellingen maar ze stelden vast dat schoonmaaktaken hoe langer hoe meer werden uitbesteed. BOMA’s dienstverlening breidde zich verder uit en richtte zich voortaan ook op de groeiende markt van de schoonmaakbedrijven. Van het één kwam het ander en geleidelijk aan werden ook andere schoonmaakmaterialen, zeep- en papierdispensers, en nadien ook reinigingsmachines toegevoegd aan het assortiment. 

Jaren vol gezond ondernemerschap deden het familiebedrijf uitgroeien tot een internationaal gerenommeerde speler met vier filialen in België, vier in Nederland, vier in Frankrijk en ééntje in Luxemburg. Al snel stond de naam BOMA synoniem voor zorgeloos poetsgemak, over de taalgrenzen heen. 

Van chemiegigant tot gemeentelijke sporthal

Door de jaren heen werd het gamma van schoonmaakproducten dermate groot, dat klanten uit vrijwel elke sector een volmaakte schoonmaakoplossing vinden bij BOMA. “We focussen ons op vier doelgroepen”, licht Erik toe. “Enerzijds bedienen we natuurlijk professionele schoonmaakbedrijven, maar ook de institutionele markt, de zorgsector en de industrie kunnen bij BOMA terecht voor schoonmaakmachines en -materialen.” 

Machines voor het zware werk

Waar poetsdoekjes en keerborstels tekort schieten, vult BOMA zijn gamma aan met allerhande schrobzuig- en veegmachines. “Goed voor zo’n kleine 30% van onze omzet”, voegt Erik toe. “Een belangrijk concurrentievoordeel is dat wij niet merkgebonden zijn. Als onafhankelijk verdeler vind je bij ons machines in alle vormen en maten, van kleinere toestellen voor keukens en sanitair tot industriële zuigers voor de productielijn of veeg- en schrobmachines voor logistieke en industriële toepassingen. Dat laat ons toe om verschillende merken te combineren om perfect te voldoen aan de noden van de klant.” 

Boma nv

BOMA is niet alleen verdeler van bekende merken als Nilfisk, Comac en i-team, maar heeft ook een private label BOMA Machines. “Voor dat label hebben we samen met andere fabrikanten een reeks machines ontwikkeld specifiek voor industriële toepassingen”, vertelt Erik. “Bovendien zorgt deze samenwerking ervoor dat we techniekers in huis hebben die getraind zijn door de fabrikant.” 

Zorgeloos onderhoud

Ontzorgen is voor BOMA NV meer dan een modewoord. “Schoonmaken is voor bedrijven geen hoofdzaak, daarom doen we er zo veel mogelijk aan om het hele proces te stroomlijnen”, legt Erik uit. BOMA biedt niet enkel interessante lease- en onderhoudscontracten aan voor zijn machines, maar vereenvoudigt ook het bestellen van producten met een online platform. “Al onze machines hebben een unieke QR-code. Via het online-platform linkt die code met een eigen ‘identiteitskaart’. Zo kan je bijvoorbeeld de onderhoudshistorie, de handleiding of technische details van je machine makkelijk bekijken. Bovendien vergemakkelijkt dit het bestelproces wanneer je specifieke producten of onderdelen nodig hebt.”

Innoverend DNA

De kracht van BOMA ligt in een flinke dosis vooruitstrevend ondernemerschap. “Dat zit namelijk diep verweven in het DNA van BOMA”, verklaart Erik. “Onze zaakvoerders lanceerden immers een bescheiden familiebedrijfje op de internationale markt, en met groot succes!”

Het bedrijf blinkt uit dankzij haar voortdurend innoverend karakter. “En dat karakter vind je terug bij al onze Bomito’s (de werknemers)”, voegt Erik toe. “Het is enkel door te luisteren naar onze klanten dat we op de nieuwste trends op de markt kunnen anticiperen. Zo zetten we bijvoorbeeld volop in op digitalisering, mechanisering van de schoonmaak en geautomatiseerde toestellen.” 

Dat innoverend DNA is wat BOMA onderscheidt van de conservatieve competitie. “Wij zijn niet louter een verschuiver van schoonmaakmateriaal”, verklaart Erik. “Wij bieden onze klanten altijd een overzicht op de totale cost of ownership van onze machines. Met een bijhorend lease- of onderhoudscontract weet je precies wat je machine op het einde van de dag gaat kosten. 

Dat maakt ons de ideale partner in jouw professioneel schoonmaakverhaal.”

BOMA NV

Noorderlaan 131
2030 Antwerpen

T. 03 231 33 89 

info@boma.eu
www.boma.eu

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels