Zij aan zij, samen groeien
Klaas Vantomme &
Kurt Heyndrickx
Conduterra - Tabaknatie

Zij aan zij, samen groeien

Conduterra - Tabaknatie

Natiestraat, Haven 1268. Distributiecentrum AMOS. Bovenste verdieping. We kijken uit over een elftal magazijnen, verspreid over een oppervlakte van 350.000 m2. Er is een loungehoek en grote vergadertafel aanwezig, maar het interview gaat door aan de bar. Aan de ene kant staat Kurt Heyndrickx, bestuurder van Tabaknatie. Heel spontaan serveert hij een gin-tonic. Voor zichzelf én voor Klaas Vantomme. De gedelegeerd bestuurder van Conduterra zit aan de toog op een barkruk. Het tafereel verklapt veel: de twee kennen elkaar duidelijk. Ze koesteren dan ook al vijftien jaar lang een professionele vriendschap.

“Je mag dat gerust een vriendschap noemen”, geeft Kurt Heyndrickx te kennen. “We weten erg goed wat we aan elkaar hebben.” Klaas Vantomme beaamt: “Mijn eerste factuur was er eentje voor Tabaknatie, dat vergeet je niet snel. Vandaag groeien we samen, zij aan zij.”

Conduterra zag vijftien jaar geleden het levenslicht en specialiseert zich sindsdien in het plaatsen, preventief onderhouden en herstellen van ondergrondse brandblus-, gas-, water-, riolerings- en sprinklerleidingen. Het bedrijf, dat recent verhuisde naar een grotere site in de Antwerpse haven, kan daarvoor rekenen op ervaren projectleiders en een team van dertig gespecialiseerde vaklui. 80% van de omzet wordt via projecten in de haven gegenereerd.

Tabaknatie vindt zijn oorsprong in de geschiedenis van de Antwerpse haven, in 1896. Vandaag positioneert het bedrijf zich als allround specialist in opslag, transport, logistiek en andere gerelateerde activiteiten rond organische en andere hoogwaardige producten. Het beschikt daarvoor over gespecialiseerde magazijnen met een totale oppervlakte van 1.000.000 m2, 11% van de totale opslagcapaciteit van de haven van Antwerpen.

Verleden

Klaas Vantomme: “Kurt en ik kennen elkaar vanuit een professionele context, al zo’n twintig jaar. Zowel in mijn functie van arbeider als die van werfleider had ik vroeger een goed contact met hem. In 2004 richtte ik met Conduterra dan mijn eigen zaak op. Ik zocht van bij de start benadering met de vraag of we onze goede samenwerking gewoon konden verderzetten. Hij gaf me meteen het vertrouwen en sindsdien zijn Tabaknatie en Conduterra vaste partners.”

De juiste man, op het juiste moment en met de juist expertise voor Kurt Heyndrickx: “We waren in die periode net op zoek naar een partij voor het aanleggen van brand- en drinkwaterleidingen bij de opbouw van ARGOS, een nieuw distributiecentrum van 102.000 m2. Klaas had een eerste financiële instroom nodig en ik zijn kennis en knowhow. De deal was dus snel geklonken.” En zo volgden de projecten elkaar stelselmatig op. Na ARGOS werd ASTERIX ontwikkeld en intussen zit ook AMOS in de opleveringsfase. In anderhalf decennium tijd wist Conduterra Tabaknatie te voorzien van ondergrondse leidingen op een totale oppervlakte van 600.000m2. Wat startte als een nieuwe samenwerking, is zo uitgegroeid tot een stevig partnership.

Conduterra & Tabaknatie - Klaas Vantomme & Kurt Heyndrickx

Heden

“De opstart is altijd een cruciale fase voor een nieuw bedrijf”, weet Klaas Vantomme. “Als je dan een belangrijke klant kan strikken en je werk daar meer dan naar behoren uitvoert, weet je dat het goed kan lopen. In dit geval heeft de samenwerking een enorme boost gegeven en mee de basis gelegd voor het succes van Conduterra.”

“En dat succes is eigen verdienste”, vindt Kurt Heyndrickx. “Een brandleiding is een extra element waar je weinig meerwaarde van hebt. Het kost geld en je wilt het nooit gebruiken, maar het moet wel in orde zijn. En dat kan Conduterra verzekeren. Zij blijven bovendien de ondergrondse leidingen onderhouden. Dient er zich toch een herstelling aan, dan staat Klaas hier niet eerst te zwaaien met een offerte, maar wordt het probleem direct opgelost. Zoals het zou moeten.”

“Een langetermijnrelatie is een doel, meer dan winstbejag nastreven. Onze installaties moeten goed zijn en onze klanten en medewerkers tevreden”, zegt Klaas Vantomme. “Ook de persoonlijke benadering is een enorme troef”, vult Kurt Heyndrickx aan.

En toekomst!

Intussen is project AMOS afgerond, maar maakt reeds een volgende zijn opwachting. Kurt Heyndrickx: “Er blijft continuïteit in deze samenwerking. Zo zit er een project van 50.000m2 in de pijplijn en ook daar zullen we een beroep doen op de expertise van Conduterra. Ik ben namelijk van het principe dat je met een aannemer vertrouwen creëert en zo sterke resultaten neerzet. Dat weet Klaas al vijftien jaar te doen en ik zie dat niet snel veranderen.”

Conduterra nv

Schouwkensstraat 1
2030 Antwerpen
T. 03 485 62 37
info@conduterra.be
www.conduterra.be

Tabaknatie nv

Van De Wervestraat 66
2060 Antwerpen
T. 03 213 95 00
communication@tabaknatie.be
www.tabaknatie.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels