Zou je zelf doen wat je me adviseert?
Patrick Cranshoff &
Paul Brees
Van Lanschot Antwerpen-Kempen

Zou je zelf doen wat je me adviseert?

Van Lanschot Antwerpen-Kempen

Van Lanschot is uitgegroeid tot grootste onafhankelijke private bank van de Benelux met meer dan 100 miljard euro in beheer. Een totaalaanpak met een duurzaam én persoonlijk kantje liggen aan de basis. “Het vertrouwen was er meteen. Dat is van onschatbare waarde”, getuigt ex- ondernemer en investeerder Paul Brees.

Sinds 1737 begeleidt Van Lanschot vermogende particuliere en institutionele beleggers in de opbouw, het behoud en de groei van hun vermogen met een specialisatie in vermogensbeheer en (familiale) vermogensplanning.

“Experts maken een grondige analyse van de financiële en persoonlijke situatie van de klant om, zo nodig, optimalisaties te adviseren rond het totale familiale vermogen”, zegt Patrick Cranshoff, regiodirecteur Van Lanschot Antwerpen-Kempen. “Qua beleggingen zetten we sterk in op kosten- en fiscaalvriendelijke beleggingsformules.”

Ook duurzaam beleggen behoort tot Van Lanschot’s DNA. “Het aanbod vermogensbeheer is volledig duurzaam: door evidente investeringsuitsluitingen zoals de wapenindustrie en doordat we in zee gaan met bedrijven die daadwerkelijk inspanningen doen op het vlak van milieu, sociale werking en bestuur. Via onze duurzaamheidsscan kunnen we klanten op dit belangrijke onderdeel goed inschatten en een onderbouwde dialoog aangaan. Bovendien gaat deze beleggingsaanpak niet ten koste van het rendement, tonen studies aan.”

Verrijken en ontzorgen

Dit wordt versterkt door een persoonlijke benadering. De klant staat centraal. En dat kan Paul Brees beamen. De ex-ondernemer, nog actief als bestuurder bij bedrijven en als investeerder via BAN Vlaanderen, kwam al met diverse financiële instellingen in contact. Na een analytische zoektocht naar een nieuwe private banker, kwam hij twee jaar geleden bij Van Lanschot terecht.

“Ik heb in m’n leven veel ondoordachte voorstellen van bankiers gekregen en stel dan steeds de vraag: ‘zou je zelf wel doen wat je me adviseert?.’ Die heb ik hier nog niet moeten stellen. Van Lanschot verplaatst zich soepel in mijn leefwereld en specifieke verwachtingen, waardoor ik me volledig kan focussen op mijn corebusiness.”

Vertrouwen als zakenpartner

En dat vertrouwen blijkt ook wederzijds. Tijdens een eindejaarsevent schonk Van Lanschot de gesigneerde debuutroman Verloren Strijd van Paul Brees aan de genodigden. “Ook al timmert Paul nog aan zijn weg als auteur, we geloven sterk in zijn talent”, zegt Patrick Cranshoff.

Paul Brees voegt toe: “Zoals in elke langetermijnrelatie bouw je vertrouwen op door elkaar kansen te geven. Deze attentie van Patrick zet de persoonlijke aanpak extra in de verf.”

 

Van Lanschot Antwerpen-Kempen

Desguinlei 50
2018 Antwerpen
T. 03 286 78 00
patrick.cranshoff@vanlanschot.be
www.vanlanschot.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels