Culinair genieten in de huiskamer
Anke Luyten & Jan Van Rompaey Van Rompaey Home Cooking

Culinair genieten in de huiskamer

Van Rompaey Home Cooking

Genieten van culinaire creaties met dagverse en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, bereid door een deskundige chef: heerlijk toch? Nog beter wordt het als je de kok in zijn huiskamer aan het werk ziet en vervolgens kunt genieten van al zijn gerechten. Net dat is het concept van Van Rompaey Home Cooking.

Van Rompaey Home Cooking is het huiskamerrestaurant van chef-kok Jan Van Rompaey en Anke Luyten. Gasten kunnen er terecht voor een vijf- of zesgangenmenu met gerechten uit de klassieke Franse keuken. Die worden op een eigen, hedendaagse manier gebracht. Opvallend: je eet letterlijk in de huiskamer van het koppel en er is slechts plaats voor 16 couverts. Het is een vrij uniek concept in de streek. “We willen het product op de eerste plaats zetten en het bewust intiem houden”, vertelt Jan. “We werken zonder personeel, want het contact met de klant moet rechtstreeks via ons verlopen. Ik probeer ook elk gerecht voor te stellen aan tafel. Dat alles zorgt voor een heel ander gevoel dan in een klassiek restaurant.” Anke treedt hem bij: “We merken dat er door de setting veel meer interactie is. Klanten stellen volop vragen over de gerechten en producten, maar ook over de wijnen. Jan heeft nog nooit zoveel waardering gevoeld als hier. In een groot restaurant verloopt al het contact via de obers en is de kok niet zo toegankelijk.” 

Voor de horeca geboren

Met Van Rompaey Home Cooking is Jan niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring in de horeca. Jan: “Ik heb lang op hoog niveau catering verzorgd en heb ook als chef gewerkt in De Zotte Morgen in Geel. Nadat die zaak is uitgebrand, heb ik een tijdje in een andere sector gewerkt, maar dat was mijn ding niet. Ik ben dus weer in de horeca terechtgekomen. De laatste jaren had ik in het weekend vrij. Daardoor ben ik met deze zaak begonnen. Omdat we maar 16 couverts hebben en met twee zijn, gebeurt alles zoals ik wil. Sowieso voelt dit niet echt aan als werken, want we zijn gewoon thuis.”

Ook Anke, die leerkracht mode is, besloot mee in de zaak te stappen. “Sinds augustus 2019 zijn we fulltime aan de slag”, legt ze uit. “Voordien waren we in het weekend open, maar nu kunnen gasten hier van donderdag tot maandag terecht. Op aanvraag verzorgen we ook catering en kunnen we eveneens op dinsdag en woensdag mensen ontvangen. Dat is het voordeel van klein zijn en zonder personeel werken: je bent veel flexibeler.”

Ankes achtergrond in de mode is wel zichtbaar in de zaak, want ze heeft het tafellinnen zelf gemaakt. Ook het lichte en moderne interieur is het werk van Jan en Anke. Een sfeervol terras voor een aperitief in de buitenlucht volgt in de zomer. “We proberen letterlijk alles zelf te doen”, vertelt ze.

Uitgelezen ingrediënten

“Elke maand stellen we een nieuw menu samen, afhankelijk van de producten die er op dat moment of in dat seizoen vers beschikbaar zijn”, legt Jan uit. Bij Van Rompaey Home Cooking staat de kwaliteit van de ingrediënten dan ook centraal. Ze worden dagvers geleverd door zorgvuldig geselecteerde producenten. “Of het nu gaat om vlees, vis of groenten: voor elk product heb ik specifieke keuzes gemaakt en de beste leveranciers gevonden.” 

“Op onze website kun je steeds het menu terugvinden. En op onze Facebook- en Instagramaccounts posten we geregeld foto’s van onze creaties”, vertelt Jan nog. “Onze grootste troef? We serveren gerechten zoals we ze zelf zouden willen eten”, besluit Anke.

Van Rompaey Home Cooking 

Astridlaan 2
2270 Herenthout

T. 0473 27 97 24

info@vanrompaeyhomecooking.be
www.vanrompaeyhomecooking.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels