Een verhaal AP/ART
Filip Verbruggen AP/ART Architecten

Een verhaal AP/ART

AP/ART Architecten cvba

Afwijkend van het verwachte / anders dan gewoon / bijzonder / opmerkelijk. De beschrijving op de website is treffend. AP/ART Architecten heeft zich vanuit Lier weten te positioneren als een gewaardeerde partner voor residentiële en industriële projecten, retail en kantoren. Iets wat waarschijnlijk te danken is aan de vele troeven van de onderneming. “Expertise is het kernwoord”, zegt Filip Verbruggen.

AP/ART Architecten brengt eigenheid in projecten met aandacht voor zowel het esthetische als het praktische luik, en streeft naar ‘less is more’. De projecten gaan van residentiële gebouwen met een omvang van vijf tot 200 units tot bedrijfsgebouwen al dan niet met kantoren van 3.000 tot 100.000 m2.

“We brengen architectuur op een andere manier. Geen tekeningen of folders meer uitdelen, maar klanten meteen in hun droomproject laten wandelen. Dat bereiken we via virtual reality. Dankzij zon- en schaduwstudies evenaren we quasi de werkelijkheid. Beleven is het motto. We merken zelfs dat sommigen de leuning proberen vast nemen. Zo echt is het.”

Van bij de start van het VR-gebeuren is AP/ART Architecten een trekker geweest in deze nieuwe manier van voorstellen. “Zowel bij industriële als bij residentiële projecten biedt dit een enorme meerwaarde. Men kent het gebouw van bij de eerste pennentrek, zoals het na bouwfase effectief zal zijn.”

Interne troefkaart

Intussen bokst de bouwsector op tegen voorradige gronden waarvan de bouwmogelijkheden onduidelijk zijn. Ook daar heeft AP/ART Architecten een belangrijke troef. Stedenbouwkundige studies ondersteunen de architecturale visies, wat een beoordeling van de projecten door de vergunningverlenende overheden gemakkelijker maakt. Er wordt uitgezoomd op schaal van de grotere omgeving waarin het project zich zal situeren.

“We schakelen de expertise van een ruimtelijke planner in om een uitgebreide studie van de omgeving op te maken. In interactie met architecten komen we tot een voorwaardelijk voorstel waarmee we met gemeentes en steden verder aan de slag kunnen. Dat werkt een sneller akkoord in de hand en een hoger rendement, zowel in tijd als in kosten.”

Full option

Hoe complexer de dossiers, hoe liever. “We trachten voor moeilijke situaties tot een goede consensus met alle partijen te komen. Verder volgen we de marktevolutie op de voet en adviseren we onze klanten. Dat in combinatie met het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, ruimtelijke planning en architectuur maakt dat men hier full option in diensten kan verwachten. Zelfs interieurarchitectuur is mogelijk.”

Tot slot werkt AP/ART Architecten aan het finetunen van doorgedreven calculaties. “Nog voor het ontwerp klaar is, zullen we zo exact het kosten­plaatje kunnen bepalen.”

AP/ART Architecten cvba

Maasfortbaan 203
2500 Lier

T. 03 491 15 79

lier@apartarchitectuur.be
www.apartarchitectuur.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels