Gebruik corona als een sportieve hefboom
Dirk Put Change With Impact

Gebruik corona als een sportieve hefboom

Change With Impact

“Om de interne werking van een bedrijf te optimaliseren, maak ik in begeleidingstrajecten steeds de vergelijking met een sportteam. De gelijkenissen zijn immers frappant”, zegt zaakvoerder Dirk Put van Change With Impact. Onvoldoende samenwerking is immers één van de belangrijkste uitdagingen die hij vaststelt. “Oplossingen liggen dan vaak op menselijk en organisatorisch, en niet op technisch vlak. De coronacrisis, en de gevolgen daarvan, zullen nog meer dergelijke pijnpunten tot uiting laten komen.” Hij licht een tipje van de sluier op.

Zoals in de sport, is succes boeken in een bedrijf een samenspel van diverse factoren waarbij iedereen een cruciale rol heeft: marketing, sales, operationele afdeling, logistiek, enzovoort.

Tactiekbespreking en training

“Daarom benaderen we een uitdaging steeds vanuit een klantgericht totaalbeeld, waarbij we samen afstand nemen van de dagelijkse werking om tot een passende analyse en actieplan te komen. Werken met herkenbare voorbeelden als inspiratiebron, zoals sport, is dan overtuigender om iedereen mee te krijgen.”

Nadien komt het erop aan om doelstellingen te herformuleren, nieuwe afspraken te maken met alle spelers, enzovoorts. En natuurlijk trainen om verandering te doen slagen.

Scoren als je onder druk komt te staan

Met de coronacrisis is in de meeste sectoren de druk ‘om te scoren’ erg vergroot. Tegelijk zijn echter een aantal automatismen weggevallen of verloopt de uitvoering nu anders. Denk maar aan telewerk, verdere digitalisering … Perfecte passes geven aan elkaar wordt moeilijker als ieders rollen en verantwoordelijkheden in een andere context komen.        

Aansturing en coaching

Het versterken van een managementteam is eveneens een regelmatig terugkerende behoefte, die helpt om tot gedragen en evenwichtige besluitvorming te komen. Ook beslissingen met betrekking tot omkadering en infrastructuur zijn op dat niveau te nemen. Een goede wisselwerking met de werkvloer is daarbij nodig, omdat vaak kleine dingen voor medewerkers al tot een eerste ommekeer kunnen zorgen. Individuele coaching helpt eveneens, zoals overigens ook een sportcoach doet.

“In deze onzekere tijden is verandering ontegensprekelijk aanwezig. Beschouw het als een opportuniteit om samen met je medewerkers nieuwe dynamieken te genereren. Wij zijn daarbij graag uw  ervaren organisatiecoach en klankbord. Reeds met kleine opdrachten kunnen we nieuwe inzichten aanreiken om tot een eerste kentering komen. Elk traject is op maat, al zijn standaardtrajecten mogelijk, zoals het zelf ontwikkelde Start to Change-traject.”

Change With Impact

Schransveld 17
2560 Kessel – Nijlen

T. 0479 99 78 76

dirk@changewithimpact.be
www.changewithimpact.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels