Gebruiksvriendelijke software
Lieven Van Nuffel 3rd Wave

Gebruiksvriendelijke software

Testimonial - Lieven Van Nuffel

Regelgeving rond milieu, gezondheid en veiligheid wordt steeds complexer. Voor informatieleverancier Enhesa was dat de aanleiding om in zee te gaan met expert in bedrijfssoftware 3rd Wave. De opdracht van Enhesa: creëer samen met ons een nieuw productieplatform rond Environment, Health & Safety voor internationale klanten.

“Voor die bedrijven die ervan overtuigd zijn dat hun manier van werken niet te vatten is in een standaardoplossing bieden we hun de mogelijkheid om samen met ons hun software behoefte om te zetten in een maatwerk oplossing,” vertelt Lieven Van Nuffel, Business Development bij 3rd Wave. “3rd Wave bezit AI-ontwikkeltools die ervoor zorgen dat op een fractie van conventionele ontwikkeltijd een maatwerk oplossing opgeleverd wordt. ”

Enhesa reikt zijn klanten kennis aan om te kunnen voldoen aan de lokale wet- en regelgeving voor hun kantoren, showrooms, fabrieken, magazijnen, winkels enzovoorts. “Met hoofdzetel in Brussel en vestigingen in Washington, Toronto, Shanghai en Tokio kunnen we een beroep doen op 150 medewerkers wereldwijd. Op basis van de regelgeving creëren en verrijken we informatie tot op het niveau van de operationele vereisten. We interpreteren de info en vertalen naar concrete verplichtingen die bedrijven moeten uitvoeren,” vertelt Peter Schramme, CEO van Enhesa.

Twee technologieplatformen

De werking van Enhesa is gebaseerd op twee technologieplatformen. Op het authoring platform vindt de redactie plaats, vanuit het distribution platform worden informatie en inzichten gedeeld met klanten. 3rd Wave realiseerde het nieuwe authoring platform op basis van de functionele vereisten van Enhesa. “We hadden vooral behoefte aan een gebruikersplatform met hoge standaarden inzake gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en productiviteit. In eerste instantie was het de bedoeling om een gebruikersinterface met Oracle Forms te maken, gaandeweg opteerden we voor een web user interface op basis van Angular-technologie. 3rd Wave toonde zich hierin zeer flexibel.”

Was dit een arbeidsintensief project voor 3rd Wave? Lieven Van Nuffel: “Wij waren met zeven medewerkers actief op dit project gedurende 18 maanden. Enkele consultants zijn nog bezig met functionele uitbreidingen op basis van de feedback van gebruikers, ook de support en het onderhoud nemen wij voor onze rekening.”

Vlotte overstap

Het hele authoring platform ging vrijwel perfect live, op enkele bugs na. Dat was ook cruciaal voor een productiesysteem waarop dagelijks 80 mensen uit drie continenten werken. Peter Schramme blikt tevreden terug: “3rd Wave is een gewaardeerde partner voor kmo’s met een databaseproject. Hun code-generatie technologie garandeert al snel een werkend systeem. Daarnaast zijn we zeer te spreken over het klantgericht denken bij 3rd Wave.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels