Hoe zet je een uitzendkracht op een veilige manier in?
Marc Braeckmans A Concept Interim

Hoe zet je een uitzendkracht op een veilige manier in?

Vraag en antwoord - A Concept Interim

AConcept Interim, een conceptueel en atypisch interimkantoor, zet fors in op de veiligheid van haar uitzendkrachten én klanten. Tijdens maar ook na de coronacrisis. Zaakvoerder Marc Braeckmans legt haarfijn uit hoe hij dat doet. En waarom die veiligheidsmaatregelen ook in de toekomst belangrijk blijven. 

Wie tijdens de coronacrisis bleef werken, werd verplicht om dat op een doordachte en veilige manier te doen. De overheid legde immers verschillende verplichtingen op in verband met handhygiëne en social distancing. Ook na de crisis is het belangrijk om je daaraan te houden. Om de veiligheid te garanderen en een tweede piek van de COVID-19-pandemie zo lang mogelijk uit te stellen.

Informatieve sessies

Een uitzendkracht veilig laten werken, is niet zo eenvoudig. Hij of zij komt immers als nieuweling in een bestaand team terecht. Niemand kent hem of haar. En omgekeerd. Vertrouwen moet nog opgebouwd worden. Een infosessie op voorhand is daarom ontzettend belangrijk. Bij A Concept Interim gebeurt dat standaard. Het coronavirus neemt alleen een gloednieuwe subcategorie in die informatieve sessies in. Zo weet de uitzendkracht meteen waar hij of zij de handen kan wassen, hoe hij of zij veilig kan werken en wie het eerste aanspreekpunt is bij eventuele vragen.

Uitvoerige vragenlijst 

De klant weet ook welk vlees hij of zij in de kuip heeft. Want de uitzendkracht vult – op eer en geweten – een uitvoerige vragenlijst in. Met onder andere een ziektehistoriek en actuele lichaamstemperatuur.

Extra beschermings­middelen

Om de veiligheid van de uitzendkracht en de mensen met wie hij of zij samenwerkt te garanderen, voorziet A Concept Interim ook mondmaskers, chirurgische handschoenen en een desinfecterende handgel. Baat het niet, dan schaadt het niet. We hebben zelfs handige uurwerken ter beschikking die beginnen te trillen wanneer de opgelegde 1,5 meter afstand niet wordt aangehouden. Op werven en in productieomgevingen zijn deze handigheidjes erg gegeerd. En om de veiligheid tijdens het transport te waarborgen, hebben we plastic schuttingen voor onze camionettes voorzien. Op die manier kunnen er toch nog vijf passagiers in een voertuig van negen personen.

 

Deze expertise werd aangeboden door  A Concept Interim

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels