Iedere wijn heeft zijn verhaal
Erwin Coeck Wijnen Moniez

Iedere wijn heeft zijn verhaal

Wijnen Moniez

Kwaliteitsvolle wijnen aan de juiste prijs: dat is de filosofie van Wijnen Moniez uit Bornem. Met enthousiasme vertellen zaakvoerders Erwin Coeck en Pascale Moniez honderduit over hun favoriete wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Argentinië en Chili. Proost!

Pascale Moniez en Erwin Coeck zijn de tweede generatie van Wijnen Moniez, opgericht in 1970. Eerst met een vestiging in Antwerpen, later in Schelle en recent verhuisd naar Bornem. Sinds maart 2013 maakt zoon Olivier Coeck ook deel uit van de familiale onderneming. Het is een genot wanneer Pascale en Erwin vertellen over hun wijnpassie. “Alleen wat we echt goed vinden en dus zelf ook drinken, vindt een plaats in ons uitgebreid assortiment. De integriteit van de wijn en de maker zijn primordiaal. Een betere waarborg kunnen we onze klanten niet geven. Om het vak onder de knie te krijgen, volgden we in 1986 de allereerste opleiding tot sommelier bij de PIVA-hotelschool in Antwerpen. Zo kregen we de smaak te pakken. Erwin kwam als laureaat met de grootste onderscheiding uit de opleiding. De trein was vertrokken.” 

Pascale en Erwin zijn professionals die hun vak verstaan en de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen. “Eén van de eerste contacten legden we met een wijnboer uit Beaune in de Bourgogne. In de loop der jaren ontstond een hechte vriendschap. Wij leerden zijn wijnen appreciëren en bouwden een enorme kennis op. Hoe meer wijnboeren we leerden kenden, hoe groter de passie werd. Wij vertellen graag over ons vak en delen onze kennis met de klanten.” Erwin is onder meer ook lesgever aan de sommelieropleiding bij Syntra en verzorgt regelmatig lezingen. “Kijk, iedere wijn heeft zijn verhaal. Dat maakt het zo boeiend. Kwaliteit komt op de eerste plaats, maar uiteraard speelt de prijs een voorname rol.” 

De nieuwe locatie in Bornem biedt Wijnen Moniez de opportuniteit om klanten nog beter te ontvangen en bedienen. “Wij beschikken hier over 650 m² opslagruimte en hebben ruimschoots plaats voor degustaties en proefavonden. Onze klanten zijn voornamelijk horecazaken en bedrijven maar ook de echte wijnliefhebber vindt automatisch zijn weg naar ons.” De spannende zoektocht naar nieuwe wijnen maakt deel uit van het verhaal. “Bijna iedere vakantie gaan we op zoek naar ontdekkingen. Voor een aantal gerenommeerde wijnen hebben wij een exclusiviteitsrecht in Vlaanderen, maar daarnaast is het ook altijd fijn om nieuwe wijnen onder de aandacht te brengen.” Wijnen Moniez viert in 2020 zijn 50ste verjaardag. Tijdens de tweede week van september vinden er een reeks festiviteiten plaats. U hoort er nog van!

Wijnen Moniez

Pedro Colomalaan 10 J
2880 Bornem

T. 03 887 90 50

info@wijnen-moniez.be
www.wijnen-moniez.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels