Loxone maakt je  huis intelligent
Daniël Van Dessel Loxone Benelux

Loxone maakt je huis intelligent

Loxone Benelux

Vergeet domotica. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en slimme toepassing, kies je voor de smart home-automatisatie van Loxone. Dat is minder gedoe en meer oplossing.

Zo’n tien jaar geleden richtten de Oostenrijkers Thomas Moser en Martin Öller Loxone op. Het doel? Gebouwautomatisering. Vandaag zijn er meer dan 300 werknemers in de verschillende vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en China. Daniël Van Dessel is verantwoordelijk voor de Benelux.

“Onze producten zijn waanzinnig innovatief”, steekt CEO Daniël Van Dessel van wal. “De smartphone-integraties die vandaag ingeburgerd zijn, bieden wij al standaard aan sinds 2009. Zonder meerprijs. Bovendien werkt de hardware en software die we op dag één verkocht hebben nog altijd probleemloos. Daar zit onze meerwaarde. We zijn en blijven futureproof.”

Nadruk ligt op de oplossing

De miniserver en extensions van Loxone zijn multi-inzetbaar: ze automatiseren je zonwering, verlichting, toegang, beveiligingssysteem, binnenklimaat, multimedia en energie. Zelfs voor de sturing van je zwembad, sauna of beregening in de tuin zijn er slimme integraties mogelijk. “Bij Loxone ligt de nadruk op de oplossing en het gebruiksgemak, niet op het doosje dat verkocht moet worden. Net daarom kunnen we ook garanties bieden”, legt Daniël Van Dessel uit. “In onze demowoning in Nijlen krijg je meteen een idee van de mogelijkheden. Een elektro-installateur uit jouw buurt zorgt vervolgens voor de installatie en implementatie. Wij verkopen niet rechtstreeks aan eindklanten.”

Mooie referenties

Onder andere dankzij het positieve effect op de EPB-score, heeft Loxone wereldwijd al meer dan 115.000 woningen geautomatiseerd. “Met de standaardisatie van je binnenklimaat winnen we 13 tot 30 reductiepunten op het EPB. Alleen de zonwering automatiseren levert al tot vijf EPB-reductiepunten op”, vertelt Daniël Van Dessel. “In Nederland zijn we – met meer dan 2.000 zorgwoningen – ook erg actief in de zorgsector. De overheid raadt daar onze producten aan omdat we meer comfort en veiligheid bieden. En het gerenoveerde pand van Goede Doelen Loterijen Nederland heeft zelfs een BREEAM-NL Outstanding duurzaamheidskeurmerk ontvangen. Daar hebben we onder andere de zonwering, verwarming, koeling, ventilatie en verlichting geautomatiseerd. Zulke prestigeprojecten willen we in de toekomst vaker verwezenlijken. Onze ambitie is dan ook torenhoog. We willen de grootste van de wereld worden op vlak van home automatisatie. Onze componenten en software lenen zich daar nu eenmaal perfect voor.”

Loxone Benelux

Gebroeders Van Raemdonckstraat 1B/C
2560 Nijlen

T. 03 369 10 68

office_benelux@loxone.com
www.loxone.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels