Meesterlijk <br>design
Filip Versmissen
& Goele Vermeeren
Master Meubel

Meesterlijk
design

Master Meubel

Bij Master Meubel uit Turnhout gaat interieurdesign hand in hand met visuele kunst. “Wij bieden een unieke retailervaring waar beleving centraal staat. Meubelontwerp is een vorm van kunst, en ook onze klanten zijn geïnteresseerd in alle facetten van vormgeving. Daarom verwerken we maar al te graag kunstwerken in onze showrooms”, vertelt zaakvoerster Goele Vermeeren.

Goele runt Master Meubel samen met schoonbroer en art director Filip Versmissen. “Waar het hart van vol is, loopt de mond van over”, begint Filip. “Bij Master Meubel delen we een passie voor de geschiedenis van designmeubels. De term ‘design’ wordt snel veralgemeend, maar wij willen vooral de authenticiteit die erachter schuilt benadrukken. Het traject dat de ontwerpers doormaken om tot hun uniek meubelstuk te komen.”

Master Meubel opereert vanuit een showroom in Turnhout. Het gebouw op de Steenweg op Diest is een ontwerp van wijlen Lou Jansen, een architect die deel uitmaakte van de modernistische stroming van de Turnhoutse School. “Maar Master Meubel is meer dan enkel een verdeler van meubelstukken. Zo adviseren we interieurinrichting van A tot Z, hebben we een eigen maatwerkatelier, bieden we workshops aan, leasen we meubels aan bedrijven en nog veel meer.”

Meesterlijk DNA

De oorspronkelijke ateliers van Master Meubel gaan terug tot 1969, al specialiseerde het bedrijf zich pas vanaf 1985 in designmeubels. Goele nam het bedrijf over van haar ouders, waarmee ze haar passie voor interieurontwerp al van jongs af aan deelde. Schoonbroer en interieurarchitect Filip staat al tien jaar mee aan het roer. 

“Samen met een 40-tal medewerkers, waaronder 15 interieurarchitecten, helpen we onze klanten bij het samenstellen van hun meesterlijk interieur”, vertelt Goele. “We leveren een assortiment aan designmeubelstukken van zo’n 330 bekende merken, maar hebben ook een eigen maatwerkafdeling waar ambachtelijke meubelmakers prachtig kwaliteitswerk leveren.” 

Meubel tot totaalinrichting

Bij Master Meubel kunnen klanten steeds rekenen op een luisterend oor. “Je kan hier terecht voor één meubel of de volledige inrichting van je woonst.” Master Meubel werkt helemaal op maat van de klant, ongeacht de stijl die hij voor ogen heeft. “In ons team van interieurarchitecten vinden we steeds de perfecte match. Combineer dat met het maatwerk van ons atelier, kwalitatieve afwerking én installatie en de opties zijn eindeloos”, vertelt Goele.

Stijlvol bedrijfsinterieur

Sinds kort biedt Master Meubel ook leasingformules aan voor bedrijven. “Je geniet zo van alle voordelen, zonder grote investering. Onze aanpak blijft dezelfde: op basis van een analyse van jouw behoeften, doen we enkele interieurvoorstellen op maat van jouw bedrijf”, vertelt Goele. Het grote voordeel? “Na vijf jaar kies je zelf of je de inrichting overkoopt of omruilt. Zo heb je nooit een verouderd interieur.”

Vitra Partner Store

Voor het eerst in zijn geschiedenis krijgt Master Meubel nu ook voet aan de grond in Antwerpen, zo nam het bedrijf de Vitra Partner Store in de Sint-Antoniusstraat over. De nieuwe zaak in Antwerpen belooft een vernieuwende retailervaring te worden.” 

“Het wordt een echte hub voor architecten. Zo zal er ook een herstelatelier, werkruimtes en een vrij te gebruiken bibliotheek zijn. Bovendien beginnen we nog een vernieuwend concept: een gepersonaliseerd miniappartement zal de ultieme inspiratiebron worden voor onze klanten. Elke zes maanden wisselt het appartement van virtuele inwoner, en dus ook van stijl. Hier gaan we op sociale media volop mee aan de slag”, vertelt Goele. 

Pionier 

Master Meubel bruist van de bedrijvigheid. Niet alleen wordt de Antwerpse vestiging volop klaargemaakt voor lancering, ook die in Turnhout kreeg recent een upgrade. “Het maatwerkatelier is nu verhuisd naar een nieuwbouw achter de showroom, waar ook meteen een vernieuwd en ergonomisch magazijn geplaatst is.” Daarbij rolt Master Meubel zijn eigen Design Museum uit. “Eén van onze verdiepingen huisvest een galerij waar de meesters van interieurdesign in de schijnwerpers gezet worden”, vertelt Filip. Rond die ‘masters of design’ organiseert Master Meubel ook workshops, waarin je samen met een expert een wandeling doorheen de meubelgeschiedenis kan maken of een bezoekje kan brengen aan de ateliers.

Master Meubel overstijgt dus het klassieke interieurbedrijf. “Goele en ik zijn erg creatief, al is dat op twee verschillende manieren”, besluit Filip. “Wij praten dezelfde taal, plegen overleg en duwen elkaar vooruit. Zo komen we samen tot de creatiefste ideeën, die we al te graag delen met de wereld.”

Master Meubel 

Steenweg op Diest 111
2300 Turnhout

T. 014 41 61 13

master@mastermeubel.be
www.mastermeubel.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels