Metaalmeesters met laserprecisie
Paul Voorspoels & Bob Voorspoels Bacovo

Metaalmeesters met laserprecisie

Bacovo

Er is geen metalen constructie te groot, te klein of te complex of de vaklui bij Bacovo zetten er hun tanden in. Of liever: hun lasersnijmachines. Met een nauwkeurigheid tot op een honderdste van een millimeter vervaardigen de medewerkers in het atelier metalen objecten op maat. Of het nu gaat om één gegraveerd naambordje dan wel enkele tientallen meubels of verlichtingsarmaturen, of zelfs gigantische frames.

Dit artikel zou niet volstaan om op te sommen wat Bacovo de afgelopen 50 jaar nu eigenlijk allemaal gerealiseerd heeft. Eén constante: de passie voor metaal. Waar oprichter Theo Voorspoels begon als dorpssmid en vervolgens silo’s ging maken, verschoof de focus na enkele jaren naar metaalconstructies op maat. Intussen hebben zoons Bob en Paul Voorspoels het bedrijf overgenomen van hun vader en stellen ze een kleine twintigtal medewerkers te werk. 

Metaal op maat

“We maken alles in metaal. We snijden, graveren, plooien en lassen platen en buizen in inox, staal, aluminium, messing en koper”, vat Paul Voorspoels, algemeen directeur, het samen. “Het gaat om toepassingen voor de industrie, maar even goed om ontwerpen voor architecten en interieurontwerpers, en zelfs particuliere klanten. Van lockers voor de politie, kogelwerende balies en decors voor de media tot decoratieve objecten voor in huis: met ons creatieve maatwerk laten we iedereen zijn dromen uitkomen. Klanten komen naar ons om raad te vragen. We denken met hen mee en gaan aan de tekentafel op zoek naar een oplossing. Sommige klanten noemen ons zelfs ‘kunstenaars’ of ‘de bedenkers’.”

Lasersnijmachines

Bacovo omarmde al snel de digitalisering van productieprocessen en heeft steeds sterk geïnvesteerd in hoogtechnologische machines. Dé paradepaardjes bij Bacovo zijn twee lasersnijmachines: één voor buizen (nieuw sinds begin 2020) en één voor platen. Deze computergestuurde machines snijden veel sneller en preciezer dan een mens zou doen. “Er is overal metaal, dus daarom besloten we te investeren in de buizenlaser”, vertelt Bob Voorspoels, directeur van de productieafdeling. Paul is eveneens overtuigd van de meerwaarde van de machines: “Dankzij de lasersnijders kunnen we complexe tand-groefverbindingen maken. Op die manier is er zo weinig mogelijk laswerk nodig om bijvoorbeeld een rek of een frame te maken. Intussen werken we al 15 jaar met zulke toestellen. Met die machines is ook de verdere groei van Bacovo gekomen.” Om die groei te realiseren, heeft Bacovo trouwens nooit hoeven prospecteren: “We hebben geen vertegenwoordigers op de baan. Onze klanten zijn onze verkopers”, besluit Paul.

Bacovo 

Lerenveld 2 A
2547 Lint

T. 03 488 00 88

info@bacovo.be
www.bacovo.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels