Zeker de toekomst in dankzij <br>Life Plan
Paul Fornoville Life Plan

Zeker de toekomst in dankzij
Life Plan

Life Plan

Kiezen voor een aanvullend pensioenplan dat ook nog eens opbrengt, kan in tijden van economische onzekerheid een moeilijke opdracht zijn. Verzekeringsmakelaar Life Plan begeleidt al meer dan 38 jaar zelfstandigen en hun medewerkers in dit mijnenveld. Zaakvoerder Paul Fornoville legt uit: “Een pensioenplan of een zorgverzekering afsluiten is geen eenvoudige koek. Veel ondernemers weten niet wat de mogelijkheden zijn, daar brengt Life Plan verandering in.”

Met een uitgesproken focus op pensioenplannen en personenverzekeringen noemt Life Plan zich een echte nichemakelaar. “Ons bedrijf kent 38 jaar geschiedenis, maar in 2004 besloten we definitief om ons verder te specialiseren in personenverzekering en pensioenen”, vertelt Paul. “Dat heeft veel voordelen, zo kunnen we ons bijvoorbeeld steeds 100% toeleggen op de klant, ook in perioden wanneer andere makelaars druk bezig zijn met schadedossiers. Denk bijvoorbeeld aan een grote storm met veel materiële schade.”

Onafhankelijk en adviserend

Als onafhankelijk makelaar biedt Life Plan zijn klanten een persoonlijk samengesteld pakket aan. “Ondernemers hebben het al druk genoeg, dus adviseren we hen graag in hun zoektocht naar de beste verzekeraar. Alles begint bij een intakegesprek, indien daaruit blijkt dat de geknipte oplossing uit verschillende polissen bij verschillende verzekeraars bestaat, dan deinzen we daar absoluut niet voor terug. Onze adviezen zijn strikt persoonlijk en klantgericht, we trekken niet zomaar een schuifje open.”

Life Plan begeleidt uitsluitend in pensioenplannen  en  personenverzekeringen. “Denk dus ook aan overlijdensverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en hospitalisatieverzekeringen. Wij zijn geen successieplanners, vermogensbeheerders of vastgoedspecialisten. Wel beschikken we over een breed netwerk van specialisten, met dezelfde Life Plan-kwaliteiten, waarnaar we perfect kunnen doorverwijzen.”

Met kantoren in Wommelgem, Hasselt en Zele kent Life Plan bovendien een goede spreiding doorheen het land, wat precies dat persoonlijk contact vergemakkelijkt. 

Rendabel pensioensparen

“Pensioenplannen zijn complexe persoonlijke aangelegenheden, daarom kiezen we ervoor om klanten uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. Er leven namelijk nog veel misconcepties over de fiscaliteit van pensioenopbouw. Klanten weten vaak niet welke mogelijkheden er zijn, terwijl dat precies is waar wij goed in zijn.” 

“De tendens van lage rentevoeten in het verzekeringswezen doet mensen vaak bij een specialist aankloppen, daar ligt de kracht van onze jarenlange ervaring. Wij proberen financieel te versimpelen, spreken klare taal en geven gericht advies op basis van de noden en het budget van de cliënt.” 

Tak 21- of tak 23-fondsen?

Dat een klassiek pensioenplan weinig opbrengt, wordt hoe langer hoe duidelijker. “Je hebt twee belangrijke takken binnen de pensioensverzekeringen: tak 21- en tak 23-fondsen. Klassieke verzekeringen zijn vaak tak 21, daar geeft de verzekeraar namelijk kapitaalsgarantie én rendementsgarantie. De verzekeraar moet in dat geval heel conservatief beleggen, met een sterke focus op staatsobligaties. Daarom staan de rentevoeten in tak 21 vaak erg laag, zelfs tussen 0% en 0,50%, maar wel dikwijls aangevuld met een deelname in de winst om finaal te eindigen op 1,5% à 2%. Een optie is echter om een voorschot op te nemen voor vastgoedtransacties om zo een hoger rendement te halen. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een appartement, of een verbouwing.”

“Wanneer je uit dat bootje wil stappen, zijn er verzekeringen in een tak 23-fonds. Daar zijn rendementen afhankelijk van de beursnotatie, en biedt de verzekeraar dus ook géén kapitaals- of rendementsgarantie.” Wanneer je bijvoorbeeld vlak voor je pensioen staat, zijn tak 23-fondsen daarom af te raden. Maar wanneer je nog jaren te gaan hebt, kan het een rendabele investering zijn. “Life Plan begeleidt de klant in zijn mogelijkheden om zo tot een echt pensioenplan op maat te komen.” 

Digitaal overzicht en voortdurende opvolging

Bij Life Plan wordt volop aan een gloednieuw digitaal platform gewerkt: “Zo ziet de klant in één oogopslag welke polissen lopend zijn, en wat hij precies zou krijgen wanneer hij op pensioen gaat of ziek valt.”

De klant blijft bij Life Plan voortdurend op de hoogte. “Ook ons personeel is voortdurend lopende pensioenplannen aan het herbekijken. Die opvolging is essentieel in onze métier, want zodra het loon van een klant beweegt gaan er nieuwe deuren open of toe. Daarom volgt ons team elk dossier jaar na jaar op.”

Ondernemer in hart en nieren

Paul voert het bewind samen met drie andere vennoten: Jan de Wit, Rudi Neven en Jo Rossou. “Alle vier hebben wij een ondernemersachtergrond en jarenlange ervaring in het verzekeringswezen. Enkel zo kunnen we doen waar we goed in zijn: uit eigen ervaring de beste oplossingen zoeken voor andere ondernemers en zelfstandigen. Doorheen de jaren bouwden we een netwerk op met de beste accountants en adviseurs, een wederzijdse kruisbestuiving die de beste resultaten in onze nichesector oplevert.”

 

Life Plan

Koralenhoeve 15B
2160 Wommelgem

T. 03 355 39 39 

paul.fornoville@lifeplan.be
www.lifeplan.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels